Tiger på knærne

Tiger Woods må komme seg på beina i helgens PGA-mesterskap, dersom han fortsatt skal være sikret en plass på USAs Ryder Cup-lag. 

I så måte lever Tiger farlig. Etter de dårlige resultatene i det siste, ligger han på den utsatte tiendeplassen på Ryder Cup-lista over dem som er automatisk kvalifisert. Med nok en dårlig turnering i faller han ut av lista, og må stole på at kaptein Corey Pavin gir ham et wild card. 

- Jeg vil ikke være til hjelp for noe lag dersom jeg spiller som dette, og 18 over par, sa en skuffet Woods etter sist helg. 

Men om Woods faller ut av lista, vil Pavin i det hele tatt tørre å droppe Woods på Ryder Cup-laget? Et USA-lag uten Tiger Woods'? Det var vel ikke mange som før sesongen trodde at det faktisk kunne bli en realitet. 

Tiger har imidlertid tro på at det dårlige spillet skal ordne seg. 

- Jeg tror jeg kan snu det, det er mye tid mellom nå og RC i oktober, sier han. 

Heldigvis for Tiger spiller verdenstoer Phil Mickelson, om ikke like dårlig, så i hvert fall ikke godt nok til å ta over topp-plasseringen, så Tiger er fortsatt nummer en. Og på årets PGA-tour har det vært 30 vinnere av 35 ulike turneringer, så det er heller foreløpig ingen som er stabile nok i toppen til å overta Tigers femårige hegemoni. Dessuten har Tiger svaret på hva han må gjøre for å komme seg opp fra knestående. 

- Jeg må slå ballen bedre, jeg må chippe bedre og jeg må putte bedre. Det har vært et langt år, sier han til pgatour.com.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.