Tiger rotet seg bort

MENTAL SPERRE: Tiger Woods har slitt med putteren de to siste årene, og gårsdagen på Ritz-Carlton var intet unntak. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods sin putter var nok en gang hans verste fiende under torsdagens match mot Nick Watney.

Etter å ha gått 17 hull med elendig putting, hadde Tiger Woods mulighet til å rette det opp med en enmeters birdieputt på det 18. hullet for å dele matchen mot Nick Watney og tvinge ham ut i omspill. Mens Tiger stod over putten, holdt Watney blikket fokusert på sin egen baneguide, klar til å gå tilbake til det 18. hullet. Men med denne versjonen av Tiger Woods, er det ikke tatt for gitt at han senker de viktigste puttene, og ikke gjorde han det heller.

 

Dermed vant Watney matchen 1 opp, mens Tiger ikke kom lenger enn til andre runde i Accenture Match Play for tredje gang på rad.

 

- Jeg slo ikke et eneste feilslag på veien inn, det er bra. Det var gøy å slå ballen så bra. Dessverre klarte jeg ikke å senke putter når jeg trengte det, sa Woods i etterkant av nederlaget.

 

Woods misset tre putter på under tre meter på de siste seks hullene. Dermed fortsetter han den negative trenden fra sin forrige turnering på Pebble Beach for to uker siden, der han ikke klarte å rulle i en eneste putt i sitt nederlag mot Phil Mickelson. Han slet også med flatpinnen turneringen før i Abu Dhabi, der han ikke maktet å vinne til tross for at han delte ledelsen med Robert Rock etter 54 hull.

 

- Jeg er veldig glad for å gå videre. Jeg føler meg litt heldig også. Vi ser ikke ham misse slike putter veldig ofte. Og det var en del av dem og, sier Nick Watney.

 

Han møter Lee Westwood i neste runde, som han har slått de to siste årene. Westwood hadde ikke noe problem med å vinne sin match mot Robert Karlsson, og avanserte til tredje runde med 3&2-seier.

 

En match mange ser frem til fredag blir Rory McIlroy mot Miguel Angel Jimenez. McIlroy beseiret danske Anders Hansen, mens Jimenez dro det lengste strået i matchen mot Keegan Bradley.

 

Dustin Johnson stod for torsdagens mest overlegne seier, i skarp kontrast til den første matchen mot Jim Furyk som gikk til 20 hull. Torsdag trengte han kun 13 hull på å knuse Francesco Molinari 7&5.

 

Steve Stricker feiret sin 45-års dag med å komme tilbake fra å ligge to ned mot Louis Oosthuizen. Stricker rullet i en birdieputt på syv meter på det 18. for å vinne matchen.

 

To av dagens overrskelser var det skottene Paul Lawrie og Martin Laird som stod for. De slo ut de to ungguttene Ryo Ishikawa og Matteo Manassero, og vil møte hverandre i tredje runde.

 

Dagen etter å ha utklasset verdensener Luke Donald, ble det nok en kort dag for Ernie Els torsdag. Dessverre for sør-afrikaneren ble det denne gang tap, 5&4 mot Peter Hanson.

 

Av de 16 spillerne som gjenstår er syv amerikanere, syv europeere, en asiat og en australier.

 

Etter to år med svak putting, tror du Tiger noen gang kommer til å finne tilbake til følelsen på greenene igjen?

 

 

 

 

(Kilder: golf.com/pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.