Tiger-sagaen årets idrettsøyeblikk

I RAMPELYSET: 2010 har vært sladderpressens yndling etter utroskapsskandalen i 2009 (Foto: All Over Press.)

Amerikanske Associated Press har kåret årets Tiger Woods-saga til det største idrettsøyeblikket i 2010.

Tiger Woods har alltid vært flink til å holde seg utenfor medienes søkelys så fort han har tatt av seg Nike-capsen og knytt av seg golfskoene. I 2010 har dette endret seg. Ingen annen idrettsutøver, og kanskje kjendis for den saks skyld har vært mer i rampelyset enn Tiger Woods det siste året. Så mye oppmerksomhet har hans comeback til golfbanen etter utroskapsskandalen fått at amerikanske Associated Press (AP) nå har kåret sagaen til årets idrettsøyeblikk, foran New Orleans Saints´ seier i Super Bowl.

Det hele startet i slutten av 2009 da Tiger Woods sent på natten kolliderte bilen inn i en brannhydrant utenfor boligen sin i Orlando. Det var dagen etter avisen The National Enquirer rapporterte at han hadde hatt en affære utenfor ekteskapet. Siden da har han måtte vende seg til å kapre overskrifter i aviser og sladderpressen, og de har sjeldent handlet om golf.

Tiger har siden hatt en ustabil sesong, og han har ikke vært den samme spilleren siden. Etter US Masters i våres der han gjorde sitt comeback, bestemte Woods seg for en totalrenovering av svingen. Han innledet et samarbeid med treneren Sean Foley, og har brukt nesten hele sesongen på å vende seg til nye svingtanker. 31. oktober ble han vippet ned fra verdensenertronen av engelskmannen Lee Westwood, og 2010 endte opp som hans første sesong uten seier på touren.

Det ser ut likevel ut som om det er lys i enden av tunnellen. Mot slutten av sesongen begynte han glimtvis å levere noe av det spillet vi var vant til å se fra ham for noen år tilbake. Under singelmatchene i Ryder Cup i høst slo han italieneren Francesco Molinari 4&3 med syv birdies og en eagle på 15 hull, og for to uker siden så han ut til å vinne sesongavslutningen Chevron World Challenge i California før Graeme McDowell slo ham på målstreken. Om Tiger kan fortsette progresjonen gjennom vinteren kan 2011 bli et golfår der man får se han i godt gammelt slag igjen. Pass opp Lee Westwood.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.