Tiger sliter med nærspillet

FRUSTRERT: Tiger Woods fortsetter å slite med nærspillet sitt i Australia. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods ligger på 14. plass med en runde igjen å spille i Australia.

Deltagerlisten på 120 spillere i JBWere Australian Masters inneholder kun fem ikke-australske spillere. Blant disse er verdenssjerner som Sergio Garcia, Camillo Villegas og Tiger Woods.
Sistnevnte ligger på en delt 14. plass etter tre runder på henholdsvis 69, 72 og 71 slag. Stabilt, men ikke det helt store for spilleren som for to uker siden ble dyttet ned fra tronen som verdens beste golfspiller av engelskmannen Lee Westwood.
 
Sliter med nærspillet
Som han har gjort hele sesongen slet han med å få puttingen til å stemme lørdag. En regntung bane gjorde det ikke noe enklere.
- Jeg slet med hastigheten på greenene og puttet utallige putter for kort, fortalte han til PGA Australia etter runden.
- Jeg slo så mange putter som så ut til å gå inn, før de plutselig stoppet rett før hullet. Jeg visste at greenene kom til å være tregere enn i går men det har vært vanskelig for meg å foreta de nødvendige justeringene.
Woods innrømmer at han tror alt arbeidet med sin nye svingtrener Sean Foley er årsaken til at nærspillet hans har vært så som så denne sesongen.
- Når du jobber så mye med svingen som jeg har gjort den siste tiden får man på langt nær like mye tid til å jobbe med chipping og putting, innrømmer Tigeren.
Han er dermed avhengig av en kanonrunde på søndagen om han skal ha håp om å dra i land seieren slik han gjorde for 12 måneder siden. 
 
Mye australsk
En som trives i regnværet «down under» er Adam Bland. Australieneren leder turneringen med tre slag før søndagsrunden. 70 slag, en under par for dagen tok ham til 11 under for turneringen. Bak ham følger landsmannen Daniel Gaunt på åtte under. Av de tretten øverste på resultatlisten er det kun en som ikke er fra Australia, colombianeren Camillo Villegas. Bland mener nøkkelen til suksess for ham har vært å tenke på andre ting enn golf ute på banen.
- De siste månedene har jeg vært veldig anspent når jeg har spilt. Men nå har jeg en god kompis som går caddy for meg, og jeg fortalte ham at vi kun skal prate om golf når vi kommer frem til ballen. I dag var fokuset bare å holde meg varm og tenke på andre ting, alt fra hesteløp til fotballaget mitt Collingwood, fortalte Bland etter runden som vanligvis spiller på Nationwide-touren.
Sergio Garcia som så ut til å finne tilbake til gammel storform på fredag med en imponerende 65-runde, seks under par falt tilbake igjen på lørdag. 77 slag, seks over par gjorde at han falt fra fjerde til 26. plass. Han ligger med det to over par for turneringen.
 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.