Tiger tar pause på «ubestemt tid»

Tiger tar pause på «ubestemt tid»

FOT I BAKKEN: Tiger Woods tar PGA Tour-pause for å finne tilbake formen. (Foto: Getty Images)

Tiger Woods har bestemt seg for å ta en pause fra turneringsgolf for å finne tilbake formen.
 

Det melder han på sin hjemmeside onsdag. Til tross for at han måtte avbryte forrige ukes turnering på Torrey Pines allerede i åpningsrunden med vond rygg, er det den nye svingen som er årsaken til at Tiger nå ikke blir å se på PGA-touren med det første.

For bare to uker siden gikk Tiger på 82 slag under andrerunden av Phoenix Open, proffkarrierens dårligste runde.

Spillet mitt og scorene mine er ikke akseptable for turneringsgolf

Tiger Woods

– Spillet mitt og scorene mine er ikke akseptable for turneringsgolf. Som jeg har sagt tidligere, deltar jeg i turneringer for å konkurrere på høyeste nivå. Jeg kommer tilbake når jeg selv mener jeg er klar, skriver Woods og fortsetter:

– Akkurat nå trenger jeg å legge ned mye arbeid, og også tilbringe tid med mennesker som er viktige for meg. Jeg vil komme tilbake. Neste uke skal jeg trene på Medalist (hjemmebanen journ. anm.) og hjemme for å gjøre meg klar for resten av året. Jeg er dedikert til å komme tilbake til mitt beste.

Jeg forventer å være tilbake veldig snart

Tiger Woods

Woods skriver videre at den siste skaden ikke har noen sammenheng med fjorårets ryggoperasjon, og at han føler seg bedre for hver dag.

Selv om Tigers sving ikke er i nærheten av hva den en gang var, er det nærspillet som blir det mest kritiske å ta tak i for Woods. Flere amerikanske golf-eksperter, både trenere, tidligere spillere og kommentatorer hevder Woods har pådratt seg golfens mest fryktede diagnose: "Yips".

26. februar går startskuddet for Honda Classic på PGA National nær hans hjem i Florida. Tiger sier han håper på å være klar allerede da, men lover ingenting.

– Jeg kommer ikke til å spille med mindre spillet mitt er turneringsklart. Jeg forventer likevel å være tilbake veldig snart, avslutter Woods, som dermed mer eller mindre bekrefter at årets første major, The Masters på Augusta National i midten av april ikke står i fare.

Woods har de siste månedene rast til 62. plass på verdensrankingen, hans laveste plassering siden han ble proff i 1996.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.