Tiger: - Det tar tid å finne rytmen

TO UNDER PAR: Tiger Woods åpnet The Players med en runde på to slag under par. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

En rusten Tiger var på vei mot en uvanlig score til ham å være.

Etter 17 spilte hull på Sawgrass torsdag, var det på grensen til uvirkelig å lese scorekortet til Tiger Woods.

Det var nemlig bogeyfritt. Det har aldri skjedd før for Tiger på Sawgrass, og med tanke på omstendighetene og forberedelsene, var det en gedigen opptur for alle som ønsker å se verdens beste golfspiller være nettopp det.

Spilte smart
Så slo han utslaget på det siste hullet i vannet, og alt var på en måte tilbake til det "normale" igjen. Men fram til da hadde vi sett en Tiger som spilte smartere enn han har gjort i det siste (han slo ofte ut med treerwood), som hadde direkte utur på flere av greenene (han kunne enkelt være fire eller fem under par før det siste hullet), men som likevel lå an til å gjøre en meget solid førsterunde. Han var nemlig tre under par etter 17 hull.

Isteden fant han altså vann, og det ble en runde på to under par.

Hadde man spurt Tiger Woods på forhånd, hva han ville vært fornøyd med, ville han antakelig tatt imot en 70-runde med åpne armer. Særlig med tanke på hvordan han røk ut i sist helgs Quail Hollow Championship.

Og det begynte egentlig på verst tenkelig måte. Utslaget på hull én dro han med seg langt til venstre, og det var antakelig flere enn undertegnende som tenkte "here we go again". Men Tiger reddet par. Så misset han to gode birdieputter, den ene ballen var et godt stykke nedi koppen, før den tok en æresrunde ut igjen, og da han slo seg fra sand til sand på det fjerde hullet, og fikk en vanskelig parputt, tenkte nok mange at det er noen der ute, eller kanskje der oppe, som prøver å straffe verdenseneren.

Må finne rytmen
Men Tiger senket den putten, noe som antakelig gjorde mye for selvtilliten hans. Tigers scorekort er som regel ganske fargerike, og det er sjelden - uansett omstendigheter - at han går en runde uten bogeys.

Så er han tilbake igjen?

Det er altfor tidlig å si. Det klarer ikke hovedpersonen selv å si noe om heller, men han har en forklaring på hvorfor han spiller såpass rustent.

- Jeg har spilt seks kompetitive runder på omtrent sju måneder, sa Tiger til pressen etter sin åpningsrunde torsdag, et poeng han understreket tre-fire ganger. - Det tar tid å komme inn i turneringsrytmen, og det krever turneringer. Jeg har ikke hatt mange i det siste. Mange av spillerne der ute har spilt et tosifret antall. Dette er min tredje, forklarte Tiger.

Det er selvfølgelig et godt poeng, hadde det ikke vært Tiger Woods vi snakker om. Vanligvis vinner han en av fire turneringer han stiller opp i, uansett forberedelser. Han har ti flere majortitler enn neste aktive spiller. Og han har satt en standard for seg selv det nesten er umulig å leve opp til, spesielt når man har et hode fullt av andre ikke-golfelige ting. Og spesielt når det ikke er mulig å forberede seg uten helikoptere som svever over hodet ditt for å ta bilder av deg - et poeng Tiger også gjorde tidligere i uken.

Men han kom seg under par igjen, og han er bare fire slag bak teten - en tet som etter første runde består av duoen Robert Allenby og J.B Holmes.

Fremgang
- Jeg føler at jeg har gjort mye bra på trening denne uken. Jeg var opprømt med tanke på hva som skjedde, til tross for at media rapporterte om at jeg slo ballen overalt. Jeg jobbet med et par ting. Det handlet bare om å få det ut i konkurranse, noe jeg klarte i dag.

Og det har han helt rett i. Han traff flere fairwayer enn han har gjort på en stund (ni), og han var på greenen på normert antall slag i 14 av 18 tilfeller.

I Tiger-land er det mer enn godkjent.

Spørsmålet er hvor langt, og hvor lenge, det holder.

Svaret på det vet neppe Tiger selv heller.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.