Tiger tilbake til tegnebrettet

TUNG SESONG: Tiger Woods har spilt sin siste PGA Tour-turnering i 2011. (Foto: All Over Press)

En rookien deler ledelsen i PGA Championship halvveis, mens Tiger Woods misset cuten etter å ha levert sin dårligste major-turnering som profesjonell.

Det har mildt sagt vært en forglemmelig uke for Tiger Woods. Fredag fulgte Tiger opp torsdagens 77-runde med en runde på 73 slag, og endte med det hele ti over par for turneringen og 116. plass. Det betyr at han ikke bare misser cuten, men nå også må ta seg seks ukers pause ettersom han ikke kvalifiserte seg å spille playoff-sluttspillet på PGA Touren.

Etter å ha åpnet runden med to bogeys på de syv første hullene svarte han med to strake bogeys. Dessverre fulgte to dobbelbogeyer på rad på det 11. og 12. hullet. Derfra og inn gjorde han to birdies og en bogey, og måtte til slutt konstatere at han nettopp hadde fullført hans kanskje mørkeste uke på golfbanen. På de 36 hullene han fikk spille gjorde han hele fem dobbelbogeys - mer enn han har gjort i noen annen turnering.

Nå er det tilbake til tegnebrettet for Woods som sier at han nå skal jobbe med spillet sitt og ikke noen turneringer på tre måneder - den samme tiden som han nå har vært borte fra golfen. Neste turnering på hans program er Australian Open i november, hvilket betyr at hans neste offisielle turnering på PGA-touren ikke blir før i 2012.

- Nå kommer jeg ikke til å ha noe annet å gjøre enn å jobbe med svingen min. Sean Foley (treneren journ. anm) og jeg har ikke rukket å sette oss ordentlig ned å jobbe ordentlig, så dette vil bli vår tid.

Frustrert

Det skal sies at fredagens runde var en klar forbedring fra katastroferunden på torsdag, men dårlige utslag gjorde det umulig for ham å levere gode scorer.

- Jeg viste tegn på at jeg kan slå ballen slik jeg vet jeg kan, jeg gjorde det bare

ikke nok ganger, sier han. Jeg traff ballen mye bedre i dag, og jeg følte jeg har puttet bra disse to dagene. Jeg bare brukte alt for lang tid på å komme meg til green.

Etter torsdagens runde måtte Woods innrømme at han var sint. Fredag var følelsene mer blandede.

- Det er så klart en skuffelse og frustrerende å vite at jeg ikke får være med videre. Det er et steg tilbake siden jeg ikke klarte cuten, men et stort steg fremover med tanke på at jeg spilte min andre turnering på rad uten å kjenne noen som helst form for smerte. Men jeg må jobbe mer.

- Dette året har vært frustrerende, for jeg følte meg i ganske grei form på vei inn til US Masters, og ledet til og med turneringen med kun noen få hull igjen. Men så ble jeg da skadet og har ikke spilt siden. 

Rookie i tet

Etter halvspilt turnering på Atlanta Athletic Club er det rookien Keegan Bradley som leder turneringen, sammen med Jason Dufner. De to leder med ett slag  på D.A. Points, Scott Verplank, Jim Furyk og John Senden som deler tredjeplassen.

For første gang på lenge er det amerikanerne som dominerer i toppen i en majorturnering, og åtte av dem er inne på topp-ti. Dufner og Bradley ligger begge fem under par i tet, en score som er to slag dårligere enn gårsdagens lederscore satt av Steve Stricker. 

Fredag falt Stricker tilbake med en runde på fire over par, men han er fortsatt i aller høyeste grad med og kjemper om seieren. Han er nå på delt syvendeplass, to slag bak tet-duoen. Andre merkbare navn som nærmer seg toppen er forrige ukes vinner Adam Scott, og Lee Westwood. De ligger på henholdsvis 11. og 14. plass, tre og fire slag bak. Rory McIlroy har slitt siden han skadet håndleddet sitt torsdag, og er på 53. plass, tre over par.

 

Kilder: pgatour.com/golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.