Tiger tjener fortsatt mest

MOTBAKKE: Tiger Woods hadde det ikke lett i 2010, men han tjente fortsatt et lass med penger. (Foto: Mike Ehrmann, Getty Images)

Det er én ranking Tiger Woods fortsatt troner øverst på.

Til tross for at han mistet en rekke tunge sponsorer i 2010, og selv om han ikke vant en eneste turnering i fjor, er Tiger Woods fremdeles golfsportens mest-tjenende spiller. Ifølge Golf Digest kunne Tiger bokføre 74,2 millioner dollar i fjor.

Det er likevel en nedgang på 48 millioner dollar fra året før, men fortsatt mer enn nok til å drifte privatflyet sitt.

Selv om Woods mistet Accenture, AT&T og Gatorade, er han fremdeles en viktig mann for Nike, Electronic Arts, Tag Heuer, Upper Deck og TLC Laser Vision Centers.

Phil Mickelson er nummer to på listen med en inntekt på 40,2 millioner dollar, mens Arnold Palmer (36 millioner dollar) er nummer tre. Deretter følger Greg Norman (30), Jack Nicklaus (25,17) og Jim Furyk (23,58). Mot slutten av topp ti finner vi Ernie Els (21,5) og Gary Player (15,01), mens Lee Westwood (14,73) og Luke Donald (12,5) er henholdsvis nummer ni og ti.

Annika Sörenstam er den høyest rankede kvinnen på listen. Hun er nummer 39 med 5,75 millioner dollar. Paula Creamer er nummer 41 med 5,62 millioner dollar, mens Michelle Wie er den siste kvinnen på topp 50 med sine 4,88 millioner dollar.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.