Tiger traff vannet fem ganger

FINNER IKKE FORMEN: Det er lave forventninger til Tiger Woods før helgens Players Championship på Sawgrass. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Sjelden har en treningsrunde fått mer oppmerksomhet.

En hel golfverden lurer på hva som skjer med Tiger Woods for tiden, hvorfor han slår i øst og vest, og hvordan verdens beste kunne gå sin andrerunde i forrige uke på 79 slag. Det er derfor en nyhet, nærmest, hver gang Tiger slår en ball. Hvordan slo han? Midt i fairway? Kanskje han er på gang igjen nå?

Fem ganger
Det siste kunne man få inntrykk av etter mandagens ni hull, da Tiger - ifølge spillkamerat Rod Pampling - slo ballen godt. Men tirsdag var problemene tilbake i fullt monn. I løpet av ni treningshull slo Tiger ballen i vannet hele fem ganger.

Han fortsetter ikke som verdens beste golfspiller hvis han fortsetter på den måten. Vinner Phil Mickelson, og blir ikke Tiger bedre enn nummer fem i helgens The Players Championship, tar Lefty over tronen.

Men det er ingen tvil om at Tigers comeback denne gangen har vært veldig annerledes fra tidligere comeback etter for eksempel skade.

Helikoptere
- Jeg hadde definitivt ikke liknende distraksjoner da jeg skulle forberede meg til turneringer. Helikoptere flyr vanligvis ikke over deg på rangen og henger over deg og filmer deg. Det skjedde ikke da, men det skjer nå, fortalte Woods på tirsdagens pressekonferanse.

Og Tiger legger ikke skjul på at han er langt nede.

- Jeg har hatt to bunnpunkter. Det jeg går igjennom nå, og da faren min døde. Da faren min døde, slet jeg virkelig med treningen. Det viste resultatene også, sa Woods.

På spørsmål om alt som har skjedd, har påvirket ham både fysisk og psykisk, svarte han: - Ja, definitivt.

- Mye vanskeligere
Ryktene svirrer også om et dårlig samarbeid med trener Hank Haney, noe Tiger avviser.

Denne uken er det The Players Championship, en turnering Tiger ikke har vunnet siden 2001. Det er også eneste tittel han har på Sawgrass.

- Jeg har forsøkt å gjøre endringer i livet mitt. Mange mennesker, når de går igjennom for eksempel terapi, kan gjøre det anonymt. Det kan ikke jeg. Og det gjør det mye vanskeligere.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.