Tiger trenger topp fem

PÅ VEI MOT FORMEN: Tiger Woods er på vei mot god, gammel form, men er det nok til å ta seg til den siste turneringen i FedEx-sluttspillet? (Foto: Mike Ehrmann, Getty Images)

Her er noen fakta før FedEx-sluttspillets tredje turnering.

Sluttspillet på PGA-touren fortsetter denne uken med BMW Championship, den siste turneringen før de 30 beste samles til The Tour Championship i Atlanta. For å komme med dit, trenger man, ifølge prognosene, om lag 1500 poeng.

For Tiger Woods' del betyr det at han trenger en ny god turnering. En veldig god en også. Han er for øyeblikket ranket som nummer 51 med 1032 poeng. For å komme seg til Atlanta, trenger han en topp fem-plassering eller bedre.

Her er noen andre fakta før turneringen:

* Spillerne som er ranket som nummer 13 eller bedre, er sikret en plass i The Tour Championship uansett utfall av BMW Championship.
* Spillerne som er ranket mellom 14 og 19, kommer mest sannsynlig til å kvalifisere seg - uansett utfall.

Spillerne som er blant de fem beste før The Tour Championship, kontrollerer sin egen skjebne. Alle blant topp fem kan vinne sluttspillet hvis de vinner The Tour Championship. For å komme blant de fem beste, trenger spillerne om lag 3000 poeng etter BMW Championship.

En hvilken som helst spiller blant de 16 beste på poenglisten før ukens turnering kan ta over førsteplassen med seier i turneringen. Men Charley Hoffman, som nå er nummer to, er den eneste spilleren som er garantert en førsteplass dersom han vinner.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.