Tiger vraker favorittputteren

TAR GREP: Tiger Woods prøver seg med en ny putter under årets utgave av The Open. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

For første gang siden 1999 stiller Tiger Woods til start med en ny putter i bagen.

Tiger Woods har slitt med å finne seg til rette på greenen i det siste. Mest tydelig ble det under AT&T National, da han misset flere - i Tigers og i de fleste andres øyne - relativt enkle putter.
Slik vinner man ikke turneringer.
Om det skyldes mannen eller putteren, er aldri godt å si, men Tiger har vunnet et par turneringer med sin gamle putter, for å si det sånn. 63 (på PGA-touren) for å være nøyaktig, i tillegg til samtlige majorturneringer med ett unntak.
Nå bytter han til en Nike-putter i forkant av The Open. Woods forklarer forandringen med at han sliter på flate greener der ballen går saktere. Greenene er store også, så riktig hastighet på greenen vil være en nøkkelfaktor for å vinne.
- Jeg har alltid slitt med det. Jeg har alltid puttet godt på raske greener. Min nye putter gjør at ballen får større fart. Den ruller ballen bedre og raskere, sier Woods.
Tiger har eksperimentert med ulike puttere i løpet av årene, men aldri tatt dem i bruk i turneringsspill.
Woods ligger på en 45. plass når det gjelder gjennomsnittlig brukte putter, og på 96. plass i putter per runde på PGA-touren denne sesongen. Han er ranket som nummer 141 når det gjelder putter fra åtte meter, han er på 180. plass med putter fra 4-8 meter og ligger som nummer 116 i forhold til putter fra 1-4 meter.
Så kanskje det var på tide med et bytte?
Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.