Tigers siste sjanse

ANNUS HORRIBILIS: Tiger Woods har ikke hatt det lett i 2010-sesongen, verken på eller utenfor golfbanen. Denne uken deltar han i sin siste turnering for året. (Foto: John M. Heller, Getty Images)

Kampen om førsteplassen på verdensrankingen er på ingen måte over.

Denne uken fortsetter kampen om førsteplassen på to ulike kontinenter. Tiger Woods deltar i sin egen turnering i USA - Chevron World Challenge - mens nåværende verdensener Lee Westwood deltar i Nedbank Golf Challenge i Sør-Afrika. Vinner Tiger, og blir Westwood ikke bedre enn nummer to, så overtar Tiger igjen førsteplassen. Blir Tiger nummer to, derimot, vil det ikke bli noen endringer.

Chevron World Challenge huser 18 av golfens beste spillere. Turneringen går av stabelen på Sherwood Country Club i Thousand Oaks, California, mens The Nedbank Golf Challenge er en turnering for 12 spillere på Gary Player Golf Club i Sun City, Sør-Afrika.

Hvis verken Tiger eller Westwood spiller igjen i år, vil engelskmannen gå inn i 2011 som nummer én selv om Woods skulle vinne denne uken. Det er fordi rankingsystemet er basert på de siste to års prestasjoner, med de eldste poengene blir eliminert mot slutten av hvert kvartal.

Målet for Tiger Woods har alltid vært å være bedre enn året før. Til tross for at han har ødelagt ekteskapet sitt og ikke vunnet en eneste turnering i 2010, gir han seg selv likevel ståkarakter.

- Som golfspiller har jeg lært så mye mer i år enn andre år. Og som person - enda mer. Sånn sett har det vært et suksessfullt år, selv om det har vært veldig smertefullt også, sa Tiger tirsdag.

Woods har vunnet ukens turnering de to siste gangene han har deltatt.

Ian Poulter, en av formspillerne fremfor noen for tiden, er på plass i Tigers turnering. Briten husker det var en tid da avstanden fra Tiger på førsteplass og ned til nestemann var større enn avstanden fra andreplass og til spilleren ranket som nummer 100 i verden.

- Det viser hvor god han kan være når han er på sitt beste, sa Poulter tirsdag. På spørsmål om han tror Tiger kan komme tilbake, svarte Poulter:

- Jeg tror det er i ham i enda større grad.

For Woods' del har det vært endringer ikke bare i sosial status, men også i forhold til svingen sin. Så kan man saktens lure på hvorfor man trenger å forandre på en sving som ga ham 31 PGA-titler, hvorav seks majortitler, under Hank Haney som trener.

- Idet jeg spilte meg gjennom sommeren, forsøkte jeg å gjøre de tingene jeg hadde trent på med Hank i løpet av årene, og det stemte bare ikke lenger. Det kom til et punkt der jeg rett og slett ikke klarte det. Det er vanskelig da å spille på turneringsnivå uten å vite hvilken vei ballen skulle gå. Det er ikke noe moro.

Han har ingen forklaring på hvorfor svingen ikke lenger fungerte.

- Av en eller annen grunn fungerte det ikke. Da var det på tide å ta en annen vei.

Og nå er Tiger opprømt med tanke på fremtiden.

- Det har vært vanskelig, men det har også vært givende på samme tid. Det tvang meg til å ta et dypere blikk på meg selv, hvordan jeg vokste opp og hvordan de tingene ikke matchet med den personen jeg var blitt. Og å komme tilbake til det har vært bra. Jeg er veldig opprømt med tanke på fremtiden på grunn av det.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.