Tigersprang av Børsheim

IMPONERER: Knut Børsheim virker ikke nevneverdig preget over å være med i det han beskriver som verdens beste tour. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim imponerer i Sør-Afrika, og er oppe på 24. plass etter halvspilt turnering.

Det betyr også at bergenseren klarer cuten med god margin i sin første turnering noensinne på Europatouren. Og mens han avsluttet torsdagens åpningsrunde med en lei bogey, revansjerte han det i dag med en birdie på det siste hullet.

Totalt noterte han seg for imponerende syv birdies, samt to bogeys og ni par. Med -5 for dagen (68) klatret han til 24. plass med en totalscore på åtte under par. 24. plass er hele 26. plasseringer over der han startet dagen.

- Svært fornøyd med å ha klart min første cut. Slo mye rare slag i dag også, men med godt nærspill og putting ble det en god dag. Målet for helgen er å treffe flere fairways og fortsette med det gode nærspillet. Da kommer det masse gode sjanser, skriver Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

Etter å ha gjort fire bogeys torsdag klarte han å halvere antallet under andrerunden. Kan han luke vekk ytterlige bogeys fra scorekortet kan han blande seg helt i toppen - på 36 hull har han gjort 12 birdies og en eagle!

Lederen Louis Oosthuizen blir det derimot vanskelig å gjøre noe med. Sør-afrikaneren gikk på ekstreme 11 under par fredag, og sørget samtidig for at det er firedobbelt sør-afrikansk på toppen av leaderboardet. Han ligger åtte slag foran nordmannen, og tre foran Retief Goosen, Thomas Aiken, Jaco Ahlers og Tjart Van der Walt.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.