Til topps på det 245. forsøket

ENDELIG: Det tok sin tid, men søndag ettermiddag kunne svenske Fredrik Andersson Hed endelig juble for sin første seier på Europatouren. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Fredrik Andersson Hed vet hva det vil si å aldri gi opp drømmen.

Søndag tok den høyreiste svensken fra Halmstad sin første seier på Europatouren, etter 244 tidligere turneringsforsøk på det gjeveste nivået i europeisk golf. Men det skulle holde hardt, til tross for at han ledet med seks slag før den siste runden.

David Horsey tok han igjen med en birdie på det 13. hullet, men mistet sporenstreks et slag, og noterte seg også for en ny bogey på det 18. hullet. Dermed kunne Andersson Hed kontrollere inn, selv om sisterunden ble hele ti slag dårligere enn lørdagens, da han gikk på 73 slag.

- Jeg var veldig spent på de første ni hullene, innrømmet Andersson Hed etterpå. - Jeg slappet mer av fra det 11. hullet og inn, forklarte han.

Det betyr mye for svensken å vinne.

- Det gjør det, både for rankingen og for selvtilliten.

Nå får han en solid sjekk, i tillegg til at tourkortet for neste sesong er sikret.

Horsey måtte nøye seg med andreplassen. Nicolas Colsaerts, Peter Gustafsson og Chris Wood delte tredjeplassen. Miguel Angel Jiménez, som lå på andreplass før den siste runden, gikk en elendig sisterunde, og endte utenfor topp ti.

Tenåringssensasjonen Matteo Manassero, som gjorde sin profesjonelle debut på hjemmebane, endte på en delt 29. plass.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.