Tillater kvinner for første gang på 260 år

Tillater kvinner for første gang på 260 år

WOMEN ALLOWED: R&A er på vei til å bevege seg videre fra steinalderen. (Foto: Getty Images)

The Royal and Ancient kan ikke anklages for å være forut for sin tid. Et overlegent flertall har nå stemt ja til å tillate kvinnelige medlemmer.

Over 85 prosent av R&As medlemmer stemte «ja», da klubbens 2400 medlemmer torsdag skulle stemme over forslaget om å tillatte kvinnelige medlemmer.

 

– Dette er en viktig og positiv dag i R&A Golf Club sin historie. The R&A har tjent golfsporten i 260 år, og jeg er sikker på at det vil vi fortsette å gjøre også i fremtiden, med støtte fra alle sine medlemmer - både kvinner og menn, sier R&A-sjef Peter Dawson i en pressemelding.

 

Dawson sier endringen vil tre i kraft umiddelbart, og en rekke kvinner vil bli tilbudt medlemskap i månedene fremover.

 

LPGA er godt fornøyde med at R&A nå har tatt et stort steg vekk fra fortiden.

 

– LPGA er glad over å høre at R&A sine medlemmer har stemt for å inkludere kvinnelige medlemmer. Dette er definitvt et steg i riktig retning, og en avgjørelse som bedre gjenspeiler det store mangfoldet i denne fantastiske sporten, sier LPGA i en pressemelding.

 

Storbritannias minister for idrett og likestilling tar også avgjørelsen godt i mot.

 

– Dette er positive nyheter for sporten, og jeg håper andre klubber som holder fast ved sine utdaterte kjønnsregler følger etter. Golf er snart en olympisk sport, og det er en enorm mulighet for at golfen kan vokse. Dette sender ut en melding om at golf er for alle.

 

Peter Dawson fortalte tidligere i år at R&As avgjørelse om å tillate kvinnelige medlemmer ikke vil ha noen påvirkning på hvilke baner som får lov til å arrangere The Open Championship fremover - inkludert de klubbene som fortsatt kun tillater mannlige medlemmer.
 

Royal St. George’s, Royal Troon og Muirfield har ennå til gode å akseptere kvinnelige medlemskap.
 

- Jeg mener det ikke er noen sammenheng med hva det skal stemmes for i september og disse spesifikke tilfellene. Politikken til andre klubber i Storbritannia har ikke noe med dette å gjøre. Vi er ikke her for å legge press på klubber som bidrar til å støtte The Open Championship og andre R&A-mesterskap, sa Dawson i mars.

 

Det skulle ta 80 år før Augusta National fikk sitt første kvinnelige medlem for to år siden. Dawson har tidligere hevdet at Augusta Nationals avgjørelse ikke har hatt noen påvirkning på R&A.

 
- Vi noterte oss hva som skjedde på Augusta. De har sine måter å gjøre ting på. Vi stemmer om dette nå fordi vi ønsker det.

 
På tide sier vi!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.