Tinning avsluttet med stil

SEIER I AVSKJEDEN: Iben Tinning spilte sin avskjedsturnering i Dubai, og kronet karrieren med seier. (Foto: Getty Images)

Det finnes knapt en bedre måte å avslutte en golfkarriere på enn med seier. slik Iben Tinnng gjorde i Dubai. 

Alle ønsker å gi seg på topp, og det klarte den danske jenta med seieren på europatouren i Dubai.  Dette var hennes sjette seier noen sinne på touren, og den første på fem år. 

For en tid tilbake meldte hun at nå er det slutt, og at Dubai skulle være avskjeden. 

- Det er "crazy", jeg er så stolt av teamet mitt og meg selv, sa Tinning etter seieren. 

Seiersresepten var en 70-runde og tre 69-runder, som førte henne 11 under par, to foran svenske Anna Nordqvist på andreplass. 

Tinning sier at hun muligens vil spille utvalgte turneringer, dersom kroppen tillater det. Og seieren i Dubai sikrer henne fire års spillerett på europatouren. 

Marianne Skarpnord endte på delt 10.-plass, etter en avsluttende 72-runde. 

 

TREDJE RUNDE: 

Marianne Skarpnord måtte to over par på tredjerunden, men henger fortsatt med. 

Tredjerunden i Dubai ble Skarnords svakeste så langt, på 74 slag. To bogeyer, en dobbel og to birdier ble fasiten. Totalt er hun to under par, og hun ligger fortsatt bra an med sin delte sjuendeplass. 

Helt i toppen finner vi Iben Tinning, som tydeligvis har bestemt seg for å ta en skikkelig avskjed, og Melissa Reid. De gikk henholdsvis på 69 og 68 i dag, og ligger begge åtte slag under par. 

 

ANDRE RUNDE:

Også på andrerunden i Dubai viste Marianne Skarpnord at hun trives bedre på europatouren enn på LPGA.

Hun gikk andrerunden ett slag under par, etter to birdier og en bogey. Dermed er hun totalt fire slag under par, og ligger på en delt fjerdeplass. 

Lydia Hall fra Wales leder etter to runder, sju slag under par. Etter henne følger svenske Anna Nordqvist seks under og danske Iben Tinning, fem under par.

Dette er Iben Tinnings avskjedsturnering og hun er ivrig etter å få en god plassering. Hun hevder at hun ikke angrer på avgjørelsen om å avslutte golfkarrieren. 

- Jeg er for skadet, det er ikke mulig å fortsette. Jeg har vont i hoftene, og det er vondt hver gang jeg går. Så det er faktisk ikke en mulighet for å fortsette, med mindre jeg plutselig skulle bli bra, sier Tinning til ladieseuropeantour.com

 

FØRSTE RUNDE:

Pausen har gjort Marianne Skarpnord godt.Marianne Skarpnord har ikke hatt noe enkelt år på LPGA-touren. Bare i et fåtall turneringer klarte hun cuten, og hun var aldri i nærheten av å kjempe om seieren. Så har heller ikke oppholdet i Statene gitt mersmak, og hun har for lenge siden bestemt seg for Europa neste år.

Det er en stund siden Skarpnord har konkurrert, og hun har åpenbart ladet batteriene godt. Etter en åpningsrunde på tre under par, ligger hun på en delt sjuendeplass etter første runde av Dubai Ladies Masters. Hun er bare to slag bak ledende Florentyna Parker fra England.

Og runden kunne enkelt ha vært enda bedre. Skarpnord pådro seg en dobbeltbogey på banens 14. hull, i tillegg til enda en bogey. Seks birdies reparerte mye, og tyder på en jente som treffer godt med både innspill og putter.

Det blir spennende å se hva Skarpnord kan klare å fortsette med.

Michelle Wie deltar også i turneringen, og hadde det ikke vært for en trippelbogey på slutten, ville hun vært slaget foran Skarpnord. Isteden åpnet den amerikanske jenta på 71.

Blant andre toppnavn som deltar, finner vi Christina Kim (73), Iben Tinning (70), Melissa Reid (70) og Laura Davies (75) - for å nevne noen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.