Tittelforsvareren ble for sterk

STERKT: Marita Engzelius har all grunn til å være stolt av ukens prestasjoner i Nord-Irland. Bildet er fra fjorårets NM på Byneset der hun vant (Foto: All Over Press).

Marita Engzelius (Oslo GK) har denne uken levert stor golf i det britiske amatørmesterskapet Ladies' British Open Amateur Championship, men møtte til slutt sin overkvinne i åttedelsfinalen mot Kelly Tidy.

Den 23 år gamle Oslo-jenta, har vist storspill gjennom hele uken, i det som er en av de mest tradisjonsrike og beste amatørturneringene i verden. Turneringen spilles på Royal Portrush i Nord-Irland, og fredag var det åttedelsfinale mot tittelforsvarer Kelly Tidy som stod for døren.

Kelly (Royal Birkdale) viste seg imidlertid å bli noen hakk for sterk, og avgjorde matchen allerede på det 14. hullet med 5&4-seier mot Engzelius.

- Marita var skuffet etter tapet ettersom hun ikke klarte å holde det nivået hun har spilt på tidligere i turneringen, forteller landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Den norske jenta kan likevel gi seg selv et klapp på skulderen for en meget solid gjennomført turnering. 

- Totalt sett er hun fornøyd med sin innsats som ga henne en delt åttendeplass i slagspillet, og en niendeplass i matchspillet. Startfeltet i årets Ladies British Amateur var tross alt det beste noensinne i turneringen. Marita sier selv at hun allerede nå ser frem til å spille turneringen igjen neste år, for da å komme enda lengre.

Etter de to innledende slagspillrundene hvor de 64 høyest plasserte på resultatlisten kvalifiserte seg videre til matchrundene, endte hun på åttendeplass. Både i 16-delsfinalen mot danske Sara Monberg og 32-delsfinalen mot Johanna Tillström fra Sverige avgjorde hun matchene på det 16. hullet.

Engzelius spiller til daglig collegegolf i USA for University of Tulsa. Ukens prestasjoner understreker hennes posisjon som et av Norges mest lovende unge kvinnelige golfspillere, noe også fjorårets tittel i norgesmesterskapet på Byneset vitner om.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.