Tøff avslutning for Tage

STRÅLENDE START: Eirik Tage Johansen åpnet med en drømmerunde i Estoril Open torsdag. Men det holdt ikke helt inn. Foto: Getty

Falt til delt 43. plass sammen med Jan-Are Larsen.

Det ble ingen lykkelig slutt på Estoril Open for Eirik Tage Johansen. I to dager hang han med i toppen, på tredjerunden startet nedturen, og søndag måtte 28-åringen tåle en sisterunde fire slag over par.

Dermed falt Stavanger-spilleren til det som i øyeblikket er en 43. plass, en plassering han forøvrig deler med den andre nordmannen i startfeltet, Jan-Are Larsen (72,69,72,72).

Tages søndagsrunde ble dessverre ikke det han håpet. Med bogeyer på de to første hullene fikk han en tøff start. To nye bogeyer på 14 og 15 gjorde avslutningsdagen ekstra sur.

Men Eirik Tage Johansen kan likevel se tilbake på en turnering med mye bra spill. For andre gang på rad klarte han cuten med god margin. Det lover godt for fortsettelsen.

Merk! Når fem hull gjenstår, leder danske Thomas Bjørn med tre slags margin til Richard Green. Saken oppdateres når alle har spilt ferdig

FRA LØRDAG: Eirik Tage Johansen lå på delt 10. plass etter to dagers spill i Estoril Open, men fikk det tøffere på lørdagens tredjerunde da han gikk Penha Longa-banen ett slag over par.

Dermed falt han noe nedover listene i sammendraget. I skrivende øyeblikk ligger Stavanger-spilleren på delt 17. plass og en god sisterunde søndag vil kunne gi en solid premiesum, noe som vil være svært verdifullt med tanke på kampen om en plass på Europatouren også neste år.

Turneringen i Portugal har om lag 8 millioner kroner i premiepotten.

FRA FREDAG: Eirik Tage Johansen kom ikke helt opp mot torsdagens nivå under andre runde av Estoril Open på Penha Longa fredag, men gjennomførte likefullt en ny sterk runde, ett slag under par. Dermed er han på 10. plass halvveis inn i Europatour-turneringen.

Tage startet fredagen med fire stødige par på Penha Longas backnine før han måtte tåle en bogey. Etter nok et par så det mørkt ut da Stavanger-spilleren noterte en dobbelbogey på banens hull 2.

Men så startet Eirik Tage Johansen oppturen.

Fire birdier på de siste syv hullene sendte nordmannen oppover listene igjen, i en perfekt posisjon før «moving day»lørdag. Tage er bare fire slag bak Carlos del Moralo, spanieren som fredag tok over ledelsen etter en runde på 65 slag.

FRA TORSDAG: Eirik Tage Johansen ledet lenge i klubbhuset på Europatour-turneringen Estoril Open etter å ha storspilt på de første 18 hullene. Han endte dagen på andreplass etter at iren Damien McGrane og engelskmannen Luke Goddard snek seg forbi på tampen.

Johansens runde på 65 slag inneholdt hele åtte birdier og bare én bogey. Dermed er han -7 etter åpningsdagen og ett slag bak lederduoen.

For Stavanger-spilleren er det nok et tegn på at storformen er i anmarsj, eller allerede på plass. De siste ukene har han levert sterke åpningsrunder. Han var høyt oppe i Madrid, høyt oppe på Celtic Manor i Wales - og nå flyr han altså høyt på Penha Longa Golf Club i Portugal.

Forrige ukes 36. plass i Wales Open var en sterk prestasjon av nordmannen, og han ligger nå meget godt an til å forbedre dette resultatet dersom han fortsetter storspillet fredag.

For Jan-Are Larsen gikk det ikke fullt så bra. Med en runde på par 72 ligger Larsen rundt cutgrensen.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.