Tøft og lærerikt

LÆRERIKT: Scoren ble høy, men de norske gutta har lærte mye under The Junior Players Championship. Foto: Tom Erik Andersen

De norske talentene Mathias Schjølberg og Kristoffer Ventura deltok i den prestisjetunge The Junior Players Championship i USA.

Noen av verdens beste juniorspillere samlet seg i helgen i Florida for å spille The Junior Players Championship. To av Norges mest lovende ungtalenter, Mathias Schjølberg fra Oslo Golfklubb og Kristoffer Ventura fra Moss & Rygge GK var blant de 78 inviterte spillerne. Det har vært en tøff helg på banen for guttene, men med seg hjem har de også fått uvurderlige erfaringer om hvordan det er å spille i store turneringer på de vanskeligste banene. Schjølberg endte på en 42. plass, 15 over par mens Ventura plasserte seg som nummer 65, 23 over par. Tross den høye scoren, er Schjølberg godt fornøyd med opplevelsen.
- Om man ser bort fra resultatet har det vært en fantastisk opplevelse. Jeg føler meg utrolig priviligert som får spille en turnering på et av verdens beste golfanlegg. AJGA (American Juniors Golf Associaton) gjør en super jobb med å legge til rette for spillerne med blant annet caddier og mediatrening.
Turneringen ble spilt på den verdensberømte banen TPC Sawgrass, vertskap for det som kalles "den femte major" på PGA-touren.
 
Tettpakket program
- Selv har jeg fått bekreftet hvor tøffe banene på touren er, og hvor viktig det er å jobbe videre. I prøverundene før turneringen var spillet veldig stabilt, men jeg fikk en annen følelse i kroppen da turneringen startet. Og Sawgrass er tøff man ikke har hundre prosent kontroll på slagene.
Schjølberg har en travel tid i vente. Til høsten skal han spille årets to avsluttende Titleist Tour-turneringer i Norge, før det er kvalifisering til Ecco Tour i oktober. I desember bærer det tilbake til USA for å spille Orange Bowl, en turnering han vant i 2008. Tiger Woods har selv vunnet denne turneringen. Det skjedde i 1991 da han var 16 år gammel. 
 
- Bare å jobbe på videre
Landslagstrener Niklas Diethelm fulgte de norske guttene under hele turneringen. Han hadde dette å si til Norsk Golf.
- Sawgrass er en av de vanskeligere banene på touren, og vi kan vel si at dette er en forklaring på scorene deres. Men spill på slike krevende baner gir erfaring og forståelse for hvor god man må være for å spille på PGA-touren. Guttene har lært masse og får bare jobbe på videre.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.