Tøft i toppen

TØFT I TOPPEN: Edoardo Molinari tok seieren foran Darren Clarke under vanskelige værforhold i Scottish Open. (FOTO: Getty Images)

Edoardo Molinari kjempet hardt mot vær, vind og Darren Clarke da han tok sin første seier på europatouren. 

Molinari kom i medias søkelys da han vant US Amateur Championship for fem år siden. Siden den gang har han vunnet Challenge-touren og debutert på europatouren. Men han har fram til nå ikke klart å vinne på europatouren, slik broren Francesco har. Seieren gjør at de to nå er det tredje brødreparet som har vunnet på europatouren.

Nervøs leder

Under finalerunden av Scottish Open spilte de to Molinari-brødrene i lederballen, sammen med Darren Clarke, under tøffe værforhold. 

- For å være ærlig var jeg veldig nervøs. De siste hullene er vanskelige, og Darren slo et fantastisk slag på 17.hull. Mitt femmerjernslag der var antakelig mitt beste slag, og driven på 18. var flott, sier Edoardo. 

Clarke og Edoardo har begge spilt tre gode runder, men på finalerunden endte Clarke med 76 og Edoardo med 74 slag, henholdsvis fem og tre slag over par. Totalt endte de ni og 12 slag under par. Dermed nærmet resten av feltet seg, etter tetduoen hadde vært suverent best på de tre første rundene. 

- Veldig spesielt

Det holdt imidlertid helt til mål, og Edoardo synes det var meget spesielt å vinne samtidig som broren endte på fjerdeplass. 

- Dette er veldig spesielt. Tidligere i uka snakket vi om at vi aldri har spilt bra i samme turnering, og endelig skjedde det, sier Edoardo til europeantour.com. 

Clarke på sin side, klarte ikke å vinne, men ettersom Edoardo allerede er kvalifisert for the Open, var det Clarke som stjal den siste ledige plassen. 

- Jeg spilte ikke godt nok i dag. The Open er en trøstepremie, og forhåpentligvis kan jeg ta med meg mer fra de tre første rundene enn den siste, sier Clarke. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.