Tommelen opp på Byneset

KLAR: Espen Kofstad ser frem til helgespill. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Perfekte scoringsforhold på en våt Byneset ga mye bra spill. Seks norske spillere greide cuten som til slutt endte på -5.

Hjemmefavoritt Elias Bertheussen ble beste norske når han idag leverte et scorekort uten bogeys, fire birdier og nok en 68-runde, og totalt -8 Trønderen som hadde med seg et trofast publikum på runden, var godt fornøyd med spillet sitt, med offensive køllevalg fra tee og en offensiv tankegang. Han mener likevel å ha mer inne, og ser frem til nye gode sjanser på Byneset i morgen. 

Anders Engell, Grønmo GK kom inn på totalt -7 og spilte seg dermed opp to plasser fra i går.

Den som kanskje smilte aller bredest var Christian Aronsen, Miklagard GK, som klinket til med en 65-runde, med ikke mindre enn to eagles og fem birdies.  -7 idag og +1 i går gir en samlet score på  seks under par, en score han for øvrig deler med Knut Børsheim.

- Jeg kaster bort alt for mange slag, og gir ikke meg selv nok sjanser, sa bergenseren som lå på par etter de første ni. Men så løsnet det og fire strake birdier og resten par ordnet biffen.

Anders Kristiansen fra Borregård forbedret også spillet sitt dramatisk fra førsterunden i går og prikket inn hele syv birdies idag. 66-runden gav ham en totalscore på -5, og helgespillet var dermed sikret, og det var en meget fornøyd og lettet Anders Kristiansen som er klar for mer Challengespill.

Espen Kofstad gjorde det også litt spennende i løpet av ettermiddagen. – Det var synd at jeg måtte ta en dropp på siste, min eneste dårlige drive idag, men ellers er jeg godt fornøyd, sa Kofstad. Seks birdies, to bogeys og resten resulterte i et morsommere scorekort for Losbyspilleren idag.

- Det er sterkt at hele seks klarer en cut på sterke fem under par og at Elias fortsetter å levere, selv med et hjemmefavorittstempel. Ekstra hyggelig med to skikkelig lave runder på Aronsen og Kristiansen, noe som sikrer dem spill også i helgen. Alt i alt en dag med mye bra spill uten at vi har satt så mange putter. Det lover bra for helgens spill, sier landslagstrener Øyvind Rojahn. 

 

Oliver Wilson lå lenge alene i teten med sin årsbeste 62-runde, men må finne seg i å dele den foreløpige førsteplassen med spanjolen Alvaro Velasco hadde nok en fin dag på jobben, med solide 65 slag i dag igjen. Svenske Kristoffer Broberg er med i tetkampen bare ett slag bak de to i ledertrøye. 

 

Imorgen starter runden kl 11, og det er 63 spillere, hvorav seks norske. 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.