Toms' perfekte hevn

LETTET: David Toms var en rørt herremann etter at han endelig kunne juble for seier igjen. Her får han en gratulasjonsklem av sin datter. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

David Toms klarte å holde hodet kaldt denne gangen.

Sist helg rotet David Toms det hele til for seg ved å misse en sylkort parputt på det første omspillshullet av The Players. Dermed kunne K.J Choi enkelt sette vinnerputten.

Mange trodde kanskje at Toms ville få en psykisk knekk av måten han tapte turneringen på, men skeptikerne ble stilnet med to fantastiske runder på åtte under par henholdsvis torsdag og fredag. Toms rotet det imidlertid til for seg selv med en svak 74-runde på lørdag, men søndag var han tilbake til sitt stødige jeg. Med en sisterunde på 67 slag var han til slutt ett slag foran Charlie Wi. Og Toms fikk anledning til å avgjøre det hele med en kort parputt på det 18. hullet.

Som han senket.

Det var Toms første seier på PGA-touren på fem år, og hans 13. i karrieren.

- Jeg har ønsket å vinne denne turneringen lenge. Jeg spilte en god runde golf, og det er en god golfbane for meg.

Det som avgjorde turneringen søndag, var trolig eaglen han senket på hull 11. Han senket rett og slett innspillet sitt.

- Når ting som det skjer, er det som om det er ment til å skje, sa Toms etterpå.

Charlie Wi har endt på andreplass fire ganger i sin karriere, men han har aldri vunnet.

- Jeg ga definitivt ikke seieren til ham. Han måtte fortjene den. Og det er herlig å bli nummer to på PGA-touren uansett.

Bo Van Pelt ble nummer tre, fire slag bak Wi. På fjerdeplass kom Zach Johnson, mens svenske Robert Karlsson delte femteplassen med Chez Reavie.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.