Tour-åpning i Sverige

Svenske kjendiser og tidligere europatourvinnere kaster glans over Nordea Tour-åpningen på Visby GK i Sverige kommende onsdag.

Kreftrammede Lotta Wahlin er en av deltakerne, sammen med flere andre svenske golfstjerner. 

I 2008 vant Lotta Wahlin to ganger på Ladies European Tour. I vinter fikk hun sjokkbeskjeden om at hun hadde fått føflekkreft. Hun ble operert og legene konstaterte at kreften ikke hadde spredd seg. Lotta pustet lettet ut, men besluttet å konkurrere på Nordea Tour denne sesongen, og ikke utsette seg for den sterke solen i varmere land. 

- Men jeg tar ingen sjanser, og kommer til å spille i caps og langermet i all slags vær, sier hun til Svensk Golf. 

 

44-åring gjør comeback

Sofia Grönberg-Whitmore og Johanna Westberg har også vunnet på damenes europatour, og begge stiller til start i tourpremieren i Sverige. 

Westberg fikk i fjor sitt internasjonale gjennombrudd, men fikk i desember barn med tennisspilleren Pim-Pim Johansson, og har bestemt seg for hovedsaklig å konkurrere på hjemmebane i år. 

Grönberg-Whitmore vant sin første LET-tittel i 1989, og har de siste årene sittet i styret i Det svenske golfforbundet. I en alder at 44, gjør hun nå comeback på golfbanen. 

 

Kjendiser i pro-am

PayEx Invitational har 200 000 svenske kroner i potten, og er den første av 13 turneringer på damenes Nordea Tour. Turneringen spilles 19.-21.mai.

Det skal også spilles pro-am de første 36 hullene, der spillerne tar med seg poengene inn i hovedkonkurransen. I pro-amen stiller svenske kjendiser som Joe Labero, Mats Sundin, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw og Patrik Isakson. 

Nordea Tour er Sveriges profesjonelle golftour for damer og herrer, og det er stort sett framtidas golfstjerner som deltar. Touren har eksistert siden 1984, og mange mener dette er årsaken til at Sverige har så mange gode spillere på de internasjonale tourene. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.