Trangt nåløye for Campbell

FULLSTENDIG UTE AV FORM: Det er en stund siden Michael Campbell gikk en god golfrunde. (Foto: Kraft Angerer, Getty Images)

Hvordan skal du klare dette da, Michael Campbell?

Fem år etter at han slo Tiger Woods og ble US Open-mester, opplever Michael Campbell enhver golfspillers mareritt om dagen. Han har falt til 769. plass på verdensrankingen, og han har ikke klart en cut siden oktober i fjor. Denne uken er han en av 288 spillere som i løpet av 36 hull skal forsøke å karre til seg en av 12 ledige billetter til sommerens største golfeventyr i Skottland - British Open.

Campbells femårsbillett, som han fikk etter at han vant US Open for nettopp fem år siden, er gått ut på dato, og dermed må Campbell kvalifsere seg.

- Hvis det er det jeg må gjøre, så er det det jeg må gjøre, sier Campbell til Press Association.

Men akkurat det er det neppe noen som tror han kan klare, gitt hans nåværende form.

St. Andrews er banen der Campbell ledet med en runde igjen å spille for 15 år siden, bare for å se seg slått til slutt av John Daly og Costantino Rocca.

- St. Andrews står mitt hjerte veldig nær, sier Campbell - som ikke har mistet troen på seg selv.

Campbell er ikke det eneste store navnet som må gå igjennom kvalifisering denne uken. Den tidligere Ryder Cup-spillende trioen Phillip Price, Barry Lane og Joakim Häggman må det samme. Det må også Phillip Archer, Jamie Spence, Jarmo Sandelin og Edoardo Romero. Sistnevnte har 74 profesjonelle titler på CV-en.

Kilde: golf365.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.