Tre år med kunstgress

KUNSTGRESSGREENER: Mens snøen fremdeles ligger på fjelltoppene, kan golfspillere på Hovden Golfklubb putte på stabile greener. (FOTO: Vidar Ertzeid)

Mens mange norske golfbaner sliter med vinterskader, kunne Hovden Golfklubb åpne rekordtidlig i år.

- Mens skisenteret stengte 1. mai, åpnet golfbanen en uke etter, opplyser styreleder i klubben, Tom Kvinlog.

Kunstgressgreenene, som ble anlagt i mai 2007, har utvidet sesongen på høyfjellsbanen med en måned. Fjorten dager vår og høst.

- Dette gir større inntektspotensial ved flere greenfeespillere - og selvfølgelig lykkelige medlemmer, som kan spenne av seg skiene den ene uken, og gå en runde golf den neste, sier Kvinlog. Han berømmer også greenenes stabilitet – uansett vær og føre.

 

Billigere i drift

I følge ”Golf Course Superintendents Association of America” er kostnaden ved å vedlikeholde en naturgressgreen på 372 m2 NOK 145.000.- per år. Tilsvarende kostnad for en kunstgressgreen i samme størrelse er NOK 13120.- per år. Disse tallene blir altså halvert hvis man regner med seks måneders drift. Den økonomiske besparelsen gjør at arbeidet med fairways og bane for øvrig kan prioriteres.

 

Godt mottatt

Ved en spørrerunde hos tilfeldig utvalgte spillere, blir kunstgressgreenene stort sett godt mottatt. Svar som ” demper innspill meget bra” og ”raske for folk flest” er oftest å høre, mens enkelte mener at det krever tilvenning med rullehastighet og utfordringer ved hullkoppen.

Pål Melbye, avdelingsleder for anlegg i NGF, opplyser at mange nå har fått øynene opp for kunstgressgreener.

– Det finnes flere leverandører med høy kompetanse om kunstgress, så vi kan gå en spennende tid i møte vedrørende dette – sier Melbye.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.