Tre kvinner drept av lynnedslag

RISIKOSPORT: Golf er en livsfarlig aktivitet når det er tordenvær. (Foto: All Over Press)

Tre kvinner omkom da lynet slo ned på golfbanen i Tyskland forrige uke.

Det melder den tyske avisen Bild.de. Tysk politi kan også rapportere om en fjerde kvinne som ligger alvorlig skadet på sykehuset. Lynet slo ned fredag, like ved byen Korbach.

 

Talsmann Dirk Virnich sier de tre kvinnene som ble drept er på henholdsvis 41, 66 og 67 år. Deres menn skal angivelig ha vært på banen samtidig, og vært vitne til det dødelige lynnedslaget. 

 

Kvinnene var på vei bort fra banen da uværet nærmet seg, men venninnegjengen rakk ikke å komme seg under tak i tide.

 

- Alle baner har et signalhorn, som blir utløst for å varsle spillere om å komme seg bort når det ligger lyn og torden i lufta. Som spiller på en ganske flat bane i åpent landskap blir du et utsatt treffpunkt i slike værforhold, sier kommunnikasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen i et intervju med Dagbladet.

 

Gundersen avslutter med et råd til alle golfere som måtte oppleve å gå av banen på grunn av tordenvær.

 

- La køllene stå i bagen ute på banen, og hente dem etterpå. Det er ikke særlig lurt å gå med en jernkølle i hånda når lynet søker metall og punkter i terrenget.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.