Tre myke lag

Tre myke lag

GULT: Fra bildene av innpakningen kan vi se at Chrome Soft kommer i hvitt og gult. Påskefargen har fått bra fotfeste også i Norge. (Foto: Callaway Golf)

Callaway lanserer Chrome Soft, ballen de mener skal endre alt du vet om golfballer.

Callaway SuperSoft er en av våre favoritter. Den gjorde det skarpt hos et bredt testpanel og prisen er god. Nå kommer Chrome Soft med mye av det samme i en litt annerledes innpakning.

 

Lav kompresjon er en stor fordel for normale og lave svinghastigheter. Wilson DX2 ble målestokken for de andre med sin 40 kompresjon. Deres tourball FG Tour har 70 kompresjon. Til sammenligning har Chrome Soft 65, altså ligger den like rundt FG Tour.

 

Callaway mener Chrome Soft er den optimale kombinasjonen av lengde og stabilitet fra tee, sammen med god følelse og kompresjon selv med wedger og jern. En ball som gjør alt. Selv Phil Mickelson virker å være begeistret for Chrome Soft.

 

Vi skal ikke drepe gleden av å lansere en ny ball, men vår balltest i 2014 viste svært få forskjeller i ballbane, spinn og lengde uansett hva vi valgte. Når produsentene sier at den ene typen ball ikke flyr like langt som den andre er det egentlig snakk om under 10 meter med driver og noen få meter med jern. Ta alt slikt med en klype salt, vær bevisst og kritisk når du skal velge ball og ta gjerne den som gir deg uttelling i nærspillet.

 

Hvis Chrome Soft bygger videre på det gode man gjorde med SuperSoft kan det bli en svært god ball. Disse to modellene er egentlig alt Callaway trenger i ballkolleksjonen sin. Veiledende pris for Chrome Soft er 349,- og den kommer for salg 16.januar 2015.

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.