Tre nordmenn til start i Afrika

STERK ÅPNING: Marius Thorp har begynt 2011-sesongen på en god måte. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Årets første turnering på Europatouren huser tre nordmenn.

Både Marius Thorp, Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen er på plass i Sør-Afrika for Africa Open, en turnering der store spillere som Louis Oosthuizen, Retief Goosen og Charl Schwartzel også deltar.

Turneringen går av stabelen på East London Golf Club, men det er ikke første turnering i forhold til Race to Dubai 2011. Alfred Dunhil Championship og South African Open er allerede unnagjort, med henholdsvis Pablo Martin og Ernie Els som vinnere.

Retief Goosen, som vant Africa Open i 2009, håper å få en like god start på denne sesongen.

- Jeg liker å begynne sesongen her. Det er en herlig turnering, og jeg liker golfbanen, sier sørafrikaneren til europeantour.com.

"Goose" var delvis plaget av skader i 2010, men det håper han er et tilbakelagt stadium.

- Jeg ønsker å være en vinner igjen. Jeg var nær et par ganger i fjor, men jeg vant ikke. Det var et jevnt år, og jeg hadde et par sjanser til å vinne en del turneringer, men jeg slet med å sette sammen fire gode runder.

I fjor var det Charl Schwartzel som gikk seirende ut av turneringen. Sørafrikaneren fikk en pangstart på sesongen med seier både i Africa og Joburg Open etter hverandre. Og etter at han endte på henholdsvis andre og fjerdeplass i sesongens to første turneringer, er det knyttet store forventninger til den regjerende mesteren.

For Oosthuizens del er det første gang han deltar i turneringen.

- Jeg gleder meg veldig til det, sier han. - Det vil trolig bli en god del vind, noe jeg liker, sa han i et intervju før jul.

Marius Thorp har fått en god start på sitt første år på Europatouren. Han har klart cuten i begge turneringene han har deltatt i, dog uten å skaffe seg noen topp-plasseringer. Det blir spennende å se hva fortsettelsen bringer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.