Tre på rad for Kaymer

SEIERSHERRE: Martin Kaymer poserer på St. Andrews´ Swilken Bridge med pokalen. Foto: All Over Press

Tyske Martin Kaymer tok seg forbi John Parry og vant Alfred Dunhill Links Championship.

Den nyeste majorvinneren ble søndag den første siden Tiger Woods for fire år siden til å vinne tre turneringer på rad på Europatouren. 

I guffent ruskevær på Old Course på St. Andrews avsluttet 25-åringen med en 66-runde, seks under par og vant dermed turneringen med tre slag foran Danny Willett fra England. John Parry ledet gjennom hele turneringen, og kunne ta sin andre seier på rad, og også noensinne med en seier i dag. Men en score 72 slag, på par var ikke nok til å holde Kaymer unna.

Det har lenge vært en drøm for Kaymer å vinne på St. Andrews.

- Jeg kan huske mine første runder på banen som amatør, hvordan det føltes å gå ned langs det første hullet og over broen. Det er noe spesielt med denne banen. Det har alltid vært en av drømmene mine å vinne her, fortalte han til europeantour.com etter runden.

Med dagens seier klatret Martin Kaymer opp til fjerdeplass på verdensrankingen, og leder Europatourens pengeliste overlegent, nesten åtte millioner kroner foran nestemann på listen, Graeme McDowell fra Nord-Irland. McDowell har i likhet med Kaymer vunnet en major i år. Han ble kronet US Open-mester i juni på Pebble Beach, og ble dermed den første europeeren til å vinne turneringen på 40 år.

Lee Westwood lå på femteplass før avslutningsrunden. Dersom han hadde endt på første eller andreplass hadde han dyttet Tiger Woods ned fra tronen som verdens høyest rangerte golfspiller. En sisterunde på en over par gjorde at han i stedet falt seks plasser til en 11. plass totalt.

Martin Kaymer var for mange et ukjent navn før denne sesongen. I år har det virkelig tatt av for den unge tyskeren, og dagens seier var hans fjerde for sesongen. Med dagens seier ble han hele 4,7 millioner kroner rikere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.