Tre veteraner og en rookie

KLAR FOR RYDER CUP: Corey Pavin har tatt ut sine fire spillere til Ryder Cup. (Foto: Jonathan Fickles, Getty Images)

USAs frikort til Ryder Cup-laget er omsider annonsert.

Etter uker med spekulasjoner, er det nå endelig klart hvilke fire spillere USA-kaptein Corey Pavin har valgt å gi frikort til. Pavin valgte å ta med seg tre veteraner og en rookie. Tiger Woods, Stewart Cink og Zach Johnson er veteranene. Rickie Fowler er nykommeren. 

- Jeg er veldig fornøyd med å annonsere disse tre til laget vårt. Jeg synes USAs lag er meget godt, og disse fire utfyller de åtte andre godt. Det var målet med å ta med de fire spillerne, sa Pavin på pressekonferansen. 

De andre åtte er Phil Mickelson, Hunter Mahan, Bubba Watson, Jim Furyk, Steve Stricker, Dustin Johnson, Jeff Overton og Matt Kuchar. 

 

Fowlers debut

Tre av frikortene gir laget den rutinen det ellers så unge laget mangler. Fowler gjør sin debut i Ryder Cup, etter en god sesong der han har klart 16 av 24 cuter som inkluderer fem topp ti-plasseringer. 

- Jeg må takke Corey for å gi meg muligheten. Det er ganske spesielt for en ung spiller, sa Fowler. 

Pavin sier han har en god magefølelse når det gjelder Fowler, og mener han fortjener plassen på laget. 

 

Tiger eller ei

Det har vært mange spekulasjoner hvorvidt verdensener Woods burde bli plukket ut eller ikke. Pavin sa at Tigers form i det siste gjorde valget mye enklere. 

- Jeg spurte ham i går kveld. Jeg hadde lyst til å ha ham med, og spurte om han ville. Han sa absolutt, og jeg gjør det du vil jeg skal gjøre. Noe som er akkurat slikt en kaptein vil høre fra alle spillerne på laget. 

- Det er flott å få være en del av dette laget. Jeg føler meg beæret over å bli valgt og gleder meg til å få en flott tid i Wales. Forhåpentligvis klarer vi å ta med trofeet hjem, sa Woods. 

USA leder 25-10-2 mot Europa i Ryder Cup gjennom tidene, fra det startet i 1927, men Europa har vunnet fem av de siste sju. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.