Trekker seg fra to majors for å prioritere OL

Trekker seg fra to majors for å prioritere OL

(Foto: Getty Images)

Jaco Van Zyl er mannen mot strømmen. Han tar ikke lett på oppgaven å representere Sør-Afrika i OL i Rio.

De siste ukene har en rekke av de største stjernene valgt å trekke seg fra OL. Det inkluderer sør-afrikanske navn som Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen og Branden Grace.

(Les også: Skarpnord ikke bekymret for zikavirus)

Dermed blir Jaco Van Zyl, nummer 65 på verdensrankingen, en av Sør-Afrikas representanter når OL-konkurransen i golf braker løs for første gang på 112 år.

For meg er OL høydepunktet i all idrett

Jaco Van Zyl

Nå melder den sør-afrikanske nyhetssiden Sport24 at Van Zyl har trukket seg fra årets to siste majorer, neste ukes British Open på Royal Troon og US PGA Championship på Baltusrol i slutten av juli. Han ønsker heller å lade batteriene før OL.

– Jeg forventer at det er noen som kommer til å kritisere meg for å trekke meg fra majorene, men jeg brenner veldig for golfens debut i OL. Rory McIlroy sa i en pressekonferanse nylig at vi spiller fire «OL» hvert år fordi majorene er det vi spiller for. Men jeg er ikke enig, sier Van Zyl til Sport24, og fortsetter:

– For meg er OL høydepunktet i all idrett. Å ha mulighet til å representere Sør-Afrika på verdens største idrettsarena er en ære jeg ikke tar for gitt. Jeg må dra til Brasil med resten av de sør-afrikanske utøverne i vissthet om at jeg er i topp mental og fysisk form slik at jeg kan gi mitt aller beste over fire runder.

Majorene kommer fortsatt til å være der neste år, men jeg vet ikke om jeg får en ny mulighet i OL i 2020

Jaco Van Zyl

– Majorene kommer fortsatt til å være der neste år, men jeg vet ikke om jeg får en ny mulighet i OL i 2020. Å være en del av det sør-afrikanske laget i OL er en enorm ære, og jeg skylder det sør-afrikanske golfforbundet, Gary Player, Sør Africa, Paula Reto, Ashleigh Simon (Sør-Afrikas kvinnelige OL-golfere journ. anm.) og spilleren som blir med meg i turneringen å være i min beste form. 

NB! Luke Donald overtar plassen til Van Zyl i The Open neste uke. Engelskmannen reagerte slik:

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.