Trippel ødela for Bjørnstad

IKKE HELT I TOPPEN: Henrik Bjørnstad mangler det lille ekstra for å være med og kjempe i toppen. (Foto: Getty Images)

Henrik Bjørnstad gjorde nok birdies til en god runde.

Men så var det dette med bogeys, da. Og særlig den triple sorten. Nordmannen var to under par etter ti hull, men så pådro han seg en bogey for andre gang på et par 5-hull, før han fulgte opp med en trippel bogey på det neste hullet. Plutselig var han to over par isteden. Og selv om han reparerte noe med påfølgende birdies på hull 13 og 14, ble det altså ikke mer enn en runde på even par.

Det kunne ha blitt så mye, mye bedre.

Det spørs likevel om det hadde hjulpet så mye, for Bjørnstad er avhengig av seier i denne ukens turnering for å unngå å måtte gå den tunge veien om Q-school om et par ukers tid. Heller ikke andreplass er nok til å sikre kortet for neste år.

Isteden var det Chris Stroud som stjal rampelyset torsdag med sin gnistrende 62-runde. Han leder med tre slag på Roland Thatcher. Deretter følger et kobbel av spillere på seks under, deriblant Rickie Fowler.

Fowlers debutsesong har vært en eneste lang opptur, men seieren mangler. To ganger er han blitt nummer to, og det blir et race mellom han og Rory McIlroy i forhold til hvem som blir årets nykommer på PGA-touren. McIlroy vant, som kjent, Quail Hollow Championship tidligere i år på særdeles imponernede måte.

- Hvis jeg vinner denne uken, vil det definitivt hjelpe. Men både Rory og jeg har hatt et bra år. Han har en seier på meg, så vi får se hva som skjer, sa Fowler etter torsdagens runde.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.