Trippel trussel i Memorial

KNALLSTART: Justin Rose er akkurat der han ønsker å være etter runde en av Memorial Tournament. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Se opp for denne trioen.

Geoff Ogilvy følte at han satte flere putter på den første runden enn han gjorde hele sist måned. En grov bommert på det 17. hullet, som kostet ham ledelsen alene, spolerer definitivt ikke dagen hans. Sju under par ble fasiten etter første dag, hans beste turneringsåpning i år.

Sterkt av Mickelson
- Jeg puttet veldig bra. Hvis det er noe som har manglet i spillet mitt de siste par månedene, så er det puttingen, smilte Ogilvy. Han deler ledelsen med 21 år gamle Rickie Fowler og engelske Justin Rose (bildet).

De er to slag foran en stor gruppe spillere som inkluderer Phil Mickelson. Lefty kan klatre til topps på verdensrankingen dersom han vinner ukens turnering, så lenge Tiger Woods ikke blir blant de fire beste. Woods er regjerende mester i turneringen, og han åpnet med en runde på par.

Mickelson har aldri vært spesielt nærme å vinne Memorial, selv om det er en av turneringene han gjerne kunne tenke seg å vinne.

- Jeg sa til Jack (Nicklaus, red.anm) i går at det vil bety mye for meg å vinne turneringen hans. Denne banen er fantastisk.

Mickelson misset cuten sist helg, men åpnet med en bogeyfri 67-runde torsdag.

Imponerende scorekort
- De myke greenene gjør at du kan angripe pinnene. Banen ble lenger, fordi vi ikke fikk noe rull. Det var en morsom dag, og mange bra scorekort.

Det er ingen overdrivelse. Justin Rose, for eksempel, var en av de første til å fullføre sin runde torsdag. Han gjorde det med å senke birdies på seks av de ti siste hullene.

Deretter kom Rickie Fowler med et lass av birdies - og til og med en eagle - på sin front nine. Rory Sabbatini, J.B Holmes, Andres Romero og Sean O'Hair er bare noen av kanonene som er godt med etter første dag.
Det går mot en spennende helg.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.