- Trist og kjedelig

TRIST: - Jeg synes det er trist og kjedelig at Henrik velger å gi seg, sier Frode Scheie.

Sportssjef i NGF, Frode Scheie, synes det er trist at Henrik Bjørnstad gir seg, men han håper å beholde Bjørnstad i norsk golf. 

Mandag ettermiddag kom den endelige bekreftelsen på at Henrik Bjørnstad gir seg som profesjonell golfspiller. I likhet med mange andre i golf-Norge synes sportssjefen det var en trist beskjed å få. 

- Vi mister en av våre største profiler, og den som har kommet lengst av de norske herregolferne. Han er en god ambassadør, godt likt og kanskje det største flaggskipet i norsk golf. Jeg har respekt og forståelse for avgjørelsen, sier Scheie. 

Scheie har hatt mange samtaler med Bjørnstad de siste dagene, og fikk den dårlige nyheten i helgen. Han ble ikke spesielt overraska, men synes det var leit. 

- Jeg blir oppriktig lei meg når noen velger å trappe ned, og jeg tror fortsatt Henrik har mye å gi på golfbanen. Han har evner og ferdigheter utover det vanlige, men når lysten og det indre drivet ikke er der, er det ikke så mye vi kan gjøre med det, sier Scheie, som legger til at selv om Henrik nå sier det er permanent er ikke Scheie helt hundre prosent overbevist om det. 

- Men det var jo litt forventa, jeg vet at han har slitt med motivasjonen i år. 

 

Veien videre

Sist Henrik la opp begynte han som snekker. Denne gangen blir det trolig noe innen golf, i hvert fall var det planen hans da Norsk Golf snakket med ham tidligere i høst. 

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre når jeg gir meg, men det må bli noe innen golf, sa Henrik den gangen. 

Scheie har også tro på at norsk golf skal få nyte godt av Henriks kompetanse i golf. 

- Vi får jo se når hverdagen kommer. Vi har snakket om hva han skal gjøre nå, og det er selvsagt helt naturlig at NGF tar en prat med ham om hva han vil, karrierevalg videre og om det er roller han kan passe inn i hos oss, sier Scheie. 

 

Banebryter

Henrik Bjørnstad er Norges eneste mannlige golfer på verdens beste golftour noen sinne. Sportssjefen er glad for at Bjørnstad har vist vei og vært en banebryter for andre norske golfere. 

- Han har vist at det er mulig å komme fra Norge og spille på PGA. Når noen gir seg, vil det forhåpentligvis komme andre. Vi har mange på gang, Børsheim er i andre steget i Q-school, Marius Thorp på europatouren og flere andre som kan gjøre det bra, så vi får håpe at en eller flere markerer seg godt, sier Scheie. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.