Trodde du duellen var over?

PR-STUNT: Tiger Woods og Lee Westwood i vennlig duell under en fotoshoot på The Peninsula Hotel i Shanghai tirsdag. Foto: All Over Press

Woods, Westwood, Kaymer og Mickelson har kastet hansken.

Etter 281 uker på toppen av verdensrankingen, ble Tiger Woods vippet ned fra tronen denne uka. Lee Westwood er den nye verdenseneren, Woods har allerede tatt utfordringen, og både Martin Kaymer og Phil Mickelson vil være med på leken.

Tirsdag møttes verdens beste golfspillere i Shanghai for å promotere årets siste WGC-turnering. Og mens stjernene svinger samuraisverdene for de ivrige fotografene, debatteres det verden over hvem som egentlig fortjener å inneha førsteplassen på rankingen.

Butch Harmon, treneren til Mickelson, gikk tirsdag hardt ut mot det han mener er et håpløst system.

- Verdensrankingen er helt på trynet, sier Butch Harmon til Reuters.

- Det er Martin Kaymer som burde vært nummer én nå, ikke Lee Westwood. Har Westwood vunnet en major i år, eller noen gang? Jeg tror ikke det.

Men administrator for den europeiske rankingen, Ian Barker, forsvare systemet.

- Skulle det vært som Butch sier, burde vi altså basert rankingen på en mye kortere periode enn vi gjør nå. Hadde vi bare tatt hensyn til det som har skjedd i år, ville Kaymer toppet lista komfortabelt og Tiger ikke engang vært blant de 50 beste, sier Barker.

- Rankingsystemet vil aldri kunne oppleves helt perfekt, eller helt rettferdig. Men det er en styrke for systemet at det er helt gjennomsiktig og ikke basert på synsing. Det er ren matte.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.