Trondheim vil ha Norwegian Challenge

TIL TRONDHEIM?: Elias Bertheussen vil gjerne møte resten av de europeiske proffene i Norwegian Challenge i Trondheim i 2012. (Foto: Christian Døvle)

 Byneset Golfklubb ønsker å arrangere Norwegian Challenge i 2012 og 2013.

De neste to årene har skal Norwegian Challenge bli arrangert i Norge. I den sammenheng har trondheimsklubben Byneset kastet seg inn i kampen om å få arrangere turneringen, i følge Byavisa. For Byneset Golfklubb mener de har det som skal til for å holde et arrangement på denne størrelsen.

- Da vi arrangerte NM i golf her i 2010, uttalte presidenten i Norges Golfforbund at det var det beste norgesmesterskapet i golf som noensinne var arrangert. Nå vil vi ta skrittet videre og arrangere en større internasjonal turnering. Forhåpentligvis i 2012. Hvis ikke så går vi for 2013. Jeg mener vi har en meget sterk søknad, forklarer daglig leder i Byneset Golfsenter, Terje G. Aasen til Byavisa.

Om den europeiske eliten i golf kommer til Trondheim er enda usikkert. Avgjørelsen om hvor Norwegian Challenge 2012 kommer til å bli spilt, blir avgjort i midten av november. Aasen tror uansett at Byneset Golfklubb har en god sjanse til å være blant de øverste kandidatene i Norge til å arrangere et slikt mesterskap.

- Vårt golfanlegg er etter min mening en av de tre beste og mest komplette golfbanene i Norge. Å arrangere en slik turnering er en stor oppgave, men definitivt noe vi har både kompetanse og forutsetninger for å gjennomføre, sier Aasen til avisen.


Aasen forteller videre til avisen at Norwegian Challenge bør spilles steder utenom de tradisjonelle banene i Sør-Norge. Derfor kommer Aasen med en liten oppfordring til Norges Golfforbund.

- Jeg både håper og tror at golfforbundet tenker litt nytt i forhold til arrangementsted når de skal tildele de to turneringene i 2012 og 2013, sier Aasen.

 

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.