Tror OL kan snu den negative golf-utviklingen

Tror OL kan snu den negative golf-utviklingen

TRO PÅ OL: Suzann Pettersen sier golfen må bli mer folkelig. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Suzann Pettersen tror golf på programmet i de Olympiske lekene kan gi golfsporten et nytt etterlengtet løft.

I OL i Rio de Janeiro i 2016, står OL på tapetet for første gang på over 100 år.

 

– OL kan hjelpe på rekrutteringen, men det må nok gjennomføres flere ganger før det virkelig setter seg, sier Tutta til NTB tirsdag.

 

Det har vært stor medlemsflukt fra golfen de siste årene, og Norge har vært intet unntak. Her er nesten 20 000 færre medlemmer enn for tre år siden.

 

Selv om den verste nedgangen er i ferd med å flate ut, peker pilen fortsatt nedover. I 2013 sank medlemsmassen med 7,7 prosent.

 

Norsk Golf publiserte i forrige uke en nedslående HBO-dokumentar om golfsportens fremtid, «The Future of Golf». Der prater blant annet Jack Nicklaus og TaylorMade-sjef Mark King om viktigheten av å gjøre golfen enklere for å åpne den opp for nye spillere.

 

Suzann Pettersen sier til NTB at hun tror eksklusiviteten i golf er døende. Hun mener golfen må gjøres mer folkelig.

 

– De aller fleste har råd til å spille golf og bli medlemmer av klubber.

 

– Jeg skjønner at det er tidkrevende, men det er mange andre idretter som er mer kostbare og tidkrevende. Men først og fremst må man ha lidenskapen, konkluderer hun.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.