Tror på heder for Manassero

FOR EN START: Matteo Manassero har tatt golf-Europa med storm i sin første halve sesong som proff. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Ian Poulter er full av lovord om 17 år gamle Matteo Manassero.

Poulter gikk til topps i helgens Hong Kong Open, men det var bare så vidt. Bakfra stormet unge Matteo Manassero mot toppen, takket være en gnistrende sisterunde på åtte under par, men det holdt ikke til å ta tittelen fra Poulter. Isteden ble det en delt andreplass for 17-åringen, som også vant sin første turnering på Europatouren tidligere i høst.

Med den sterke høsten Manassero har hatt, tror Ian Poulter at italieneren blir årets nykommer på Europatouren i 2010. I så fall blir Manassero den første italienske spilleren til å klare det.

Poulter, som selv ble kåret til årets nykommer i 2000, er mektig imponert over hva Manassero har klart i løpet av kort tid som profesjonell.

- Det er helt utrolig. Han er akkurat som Rory McIlroy. Gutten er seriøst god, sa Poulter til Reuters etter seieren i Hong Kong.

Manassero har imidlertid skarp konkurranse. Rhys Davies, blant andre, vant Hassan 11 Trophy tidligere i år. John Parry vant Vivendi Cup. James Morrison vant Madeira Islands Open. Seung-yul Noh vant Malaysian Open, og vinner også pengelisten på Asia-touren.

Det er nok unggutter som har imponert. Sesongavslutningen i Dubai vil antakelig bli helt avgjørende.

- Det vil være fantastisk å bli kåret til årets nykommer. Da jeg først ble profesjonell i mai, trodde jeg ikke jeg ville være en av kandidatene. Men med seieren i Castello Masters er jeg blitt det. Det er mange gode spillere som kan vinne denne tittelen i år. Jeg er i godt selskap, og det blir en vanskelig avgjørelse, sier Manassero selv.

Beslutningen blir tatt tidlig i desember.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.