Tror på nye Tiger-år

HAR TRO PÅ TIGER: Graeme McDowell er sikker på at Tiger Woods kommer til å dominere golfsporten igjen. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Graeme McDowell tror ikke Tiger Woods er ferdig med å dominere.

Lee Westwood overtok førsteplassen på verdensrankingen etter helgens turnering, men helgens vinner, Graeme McDowell, tror ikke Westwoods regjeringstid blir særlig lang.

- Golfens ansikt har forandret seg på kort sikt, men jeg spår nye fem år med Tiger-dominanse. Jeg tror han bli verdensener med god margin de neste fem årene, sier nordiren, som selv klatret inn på tiendeplass på rankingen i kjølvannet av sin tredje seier for sesongen.

McDowell baserer spådommen sin på det han så av Woods under Ryder Cup i oktober. Woods vant tre av sine fire kamper på Celtic Manor i Wales, og var særlig imponerende på siste spilldag da han knuste Francesco Molinari. På 15 hull gjorde Tiger åtte birdies, deriblant fem på rad.

- Jeg synes han så fantastisk ut under Ryder Cup. Han gjorde det han skulle og hadde en god uke i en turnering han historisk sett ikke har vært veldig god. Det er uunngåelig at han kommer tilbake i form. Jeg tror han sakte, men sikkert har fått hodet sitt rundt spillet sitt igjen. Jeg er sikker på at han kommer tilbake slik han var, mener McDowell.

Nordirens suksess denne sesongen kan han delvis takke Woods for. Da Tiger trakk seg fra Chevron World Challenge sist desember, ble McDowell tatt inn i turneringen. Han endte på andreplass, noe som sikret han nok rankingpoeng til å kvalifisere seg for andre turneringer der han gjorde det bra. Det igjen førte til at han fikk være med i US Open, en turnering han vant.

McDowell sier han ikke har takket Woods ennå, men det blir det muligheter til senere. McDowell skal være med i Chevron World Challenge også i år, og denne gangen skal Tiger også delta.

- Vi får ta oss en øl og snakke litt, sier McDowell.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.