Trøstepremie til 18 millioner

REGN, REGN: Det var ufyselige spilleforhold på den siste runden av The Tour Championship. Matt Kuchar ble nummer 25 i turneringen, og nummer to i sluttspillet. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Matt Kuchar fikk likevel noe å smile av etter The Tour Championship.

Kuchar gikk inn i den siste turneringen i FedEx-sluttspillet på toppen av poengsystemet, og han var storfavoritt til å ta hjem seiersbonusen på ti millioner dollar. Men spilleren som kanskje har vært den mest stabile av samtlige på PGA-touren denne sesongen, fikk ikke spillet sitt til å sitte i Atlanta, og han endte på delt 25. plass i det 30 mann store startfeltet. Han kom seg ikke under par på noen av de fire rundene han spilte.

Dermed kunne Jim Furyk, som vinner av The Tour Championship, også ta med seg bonusen på ti millioner dollar. Matt Kuchar ble nummer to.

Men det var neppe så ille det heller. Andreplassen i sluttspillet betyr en sjekk på tre millioner dollar, eller rundt regnet 18 millioner norske kroner - med mandagens dollarkurs.

- Jeg hadde det ikke denne uken, men jeg spilte så godt jeg kunne på 72 hull, sa han etterpå. Han ba om å bli trodd på at han ikke hadde et lite øye på poengtabellen underveis på den siste runden.

Kuchar innrømmer at han er en smule sliten nå, men det blir liten tid til hvile. Etter turneringen bar det rett til flyplassen, der han - sammen med resten av det amerikanske laget - dro av gårde til Wales for å spille Ryder Cup.

- Jeg kunne trengt et par fridager, men det kommer ikke til å skje på et par uker.

Kuchar skal nemlig også spille i Georgia uken etter Ryder Cup.

Kilde: golf.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.