Truer Tigers trone

PÅ GANG FOR ALVOR: Phil Mickelson tror selv han kan få en stor sesong. (Foto: Robert Beck, Getty Images)

Phil Mickelson er igjen verdens nest beste golfspiller.

Phil Mickelson gikk til topps i helgens Masters etter tidvis blendende golf. Triumfen ble belønnet ikke bare med en grønn jakke og en hel haug med dollar, men også en rykende fersk andreplass på verdensrankingen.
Og nå er ikke førsteplassen så altfor langt utenfor rekkevidde heller. Han er bare 2.58 poeng bak Tiger, som har vært nummer én de siste 254 ukene og totalt 596 uker i sin karriere. Mickelson har slått Tiger i de tre siste turneringene begge har deltatt i. Butch Harmon, som ble Mickelsons svingtrener i 2007, sier hans elev kommer til å gå for førsteplassen.
- Jeg pleide å synes han var lat, men han jobber rumpa av seg. Han jobber så hardt som noen. Han føler seg sterk. Det er godt å se at alt faller på plass. Han tror dette kan bli et stort år for ham. Det tror jeg også, sier Harmon til Associated Press.
Verken Woods eller Mickelson har for øvrig sagt hvor de skal spille hen neste gang.
Lee Westwood er fortsatt nummer fire i verden, tross sin glimrende andreplass på Augusta. Hadde engelskmannen slått Mickelson, ville han også ha kapret andreplassen. Ian Poulter klatret opp to plasser til nummer fem.
Her er verdenstoppen:

1. Tiger Woods 11.75
2. Phil Mickelson 9.17
3. Steve Stricker 7.88
4. Lee Westwood 7.84
5. Ian Poulter 6.17
6. Jim Furyk 6.12
7. Paul Casey 6.10
8. Ernie Els 6.02
9. Martin Kaymer 5.25
10. Anthony Kim 4.99
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.