Trump: – Golf bør være for samfunnseliten

Trump: – Golf bør være for samfunnseliten

Donald Trump mener golf bør være forbeholdt eliten. (Foto: Getty Images)

USAs nye president, Donald Trump, er en av golfverdens mektigste aktører. Han vil ikke ha noe av golf som folkesport. 

Mens norske golfklubber og forbund i en årrekke har jobbet for å løfte golf som folkesport, ønsker USAs kommende president en motsatt strategi.

Han ønsker nemlig at det ikke er for hvem som helst å spille golf. Det avslørte han i et intervju med Fortune.com i fjor. 

– At golf er forbehold eliten, er kanskje akkurat det golfsporten trenger. La det være for eliten. La folk jobbe hardt og måtte strekke seg etter å ha muligheten til å ha råd til å spille golf.

Trump mener de som driver rekrutteringsarbeid hos andre enn de mest bemidlene, kaster bort tiden sin.

– De prøver for hardt å lære bort golf til folk som aldri kommer til å ha muligheten til å spille det ordentlig. De prøver for hardt, sa Trump.

Eiendomsmagnatens baneportefølje består nå av 15 heleide golfanlegg og totalt 21 golfbaner rundt om i verden. Den 70 år gamle newyorkeren har ikke lagt skjul på at har utnyttet nedgangstidene i golfen til å kjøpe golfanlegg til «spottpris».

– Jeg har fem i handicap, men pluss fem i handicap når det gjelder eiendom, sa Trump til golfweek.com i fjor.

Porteføljen inkluderer berømte anlegg som Turnberry, Doral, Doonbeg, Trump International Golf Links og Ferry Point. 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.