Trump i harnisk over vindfarm

MISFORNØYD: Donald Trump er ikke videre begeistret over det planlagte vindfarmprosjektet ved hans nye golfbane i Skottland. (Foto: All Over Press)

Donald Trumps omstridte golfbane på Menie utenfor Aberdeen i Skottland åpner i juni i år. Nå har milliardæren stanset byggearbeidet på hotell og resort.

Tekst: Kaia Means

 

Trump truer nemlig med å kaste planer om hotell i søppelet hvis det blir vindfarm i Nordsjøen like ved banen.

 

BBC melder om at alt byggearbeid på resortet er stanset, fordi Trump mener at planer for 11 vindturbiner i Aberdeen Bay to kilometer fra banen vil ødelegge utsikten fra hotellet.

 

Trump International Golf Links åpner som planlagt i sommer. Den har allerede generert forventningsfull entusiasme fra flere internasjonale golfskribenter som har fått lov å gå banen.

 

- Alle videre planer for fremtidig utvikling, inkludert hotellet, er stanset mens vi venter på at den skotske regjeringen gjør et vedtak angående søknaden fra European Offshore Wind Deployment Centre, sier Trump-organisasjonen i en pressemelding.

- Hvis nordøst-Skottland tar turisme på alvor, inkludert målet om å skape en verdensledende golfdestinasjon, så kan man ikke la kystlinjen ødelegges av en stygg industripark.

Søknaden om å bygge vindfarmen ble levert i august i fjor. Gruppen som står bak søknaden er en joint venture som inkluderer svenske Vattenfall, Aberdeen Renewable Energy Group og Technip.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.