Trump kan glemme The Open

Trump kan glemme The Open

Donald Trumps rekke av kontroversielle uttalelser har gjort ham uspiselig for R&A, som mener verdiene amerikaneren forfekter er uforenelige med The Open.

Det er The Independent som skriver at Donald Trumps lange rekke av mildt sagt kontroversielle uttalelser den siste tiden har fått skottene til ombestemme seg. 

Trump, som leder an i republikanernes nominasjonskamp i USA, er en lidenskapelig golfer og eier en rekke kjente golfbaner. Da han kjøpte legendariske Turnberry døpte han banen om til Trump Turnberry, og øynet muligheten til å overrekke golfsportens eldste og mest prestisjetunge trofé til vinneren av The Open.

Men så bestemte Trump seg for at han ville bli president i USA, og i kampen om stemmene i nominasjonsvalget til republikanerne har 69-åringen kommet med den ene uttalelsen mer kontroversiell enn den forrige. 

Først kalte han meksikanere for voldtektsmenn og sa han ville bygge en svær mur langs grensen. Han fortsatte med å så tvil om senator John McCains krigsinnsats under Vietnam-krigen, latterliggjort kvinnelige reportere som "menstruelle", uten at det så ut til å gjøre ham mer upopulær blant republikanerne. 

Så kom utsagnet om at alle muslimer skulle stenges ute fra USA, og da rant begeret over for R&A (The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews), som arrangerer The Open. 

Frykt for sponsorflukt, spillerboikott og engstelse for å assossieres med Trumps navn, har fått golfens hovedsete til å bestemme seg for å legge The Open andre steder enn Trump Turnberry i uoverskuelig framtid. 

-The Open 2020 kommer ikke til å arrangeres på Trump Turnberry. Turnberry kommer tilbake, man kanskje ikke Trump Turnberry... sier en kilde til Daily Telegraph.

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.