Trump planlegger ny bane i Skottland

Trump planlegger ny bane i Skottland

MAJESTETISK: Det er ikke uten grunn av Trump International Golf Links har høstet strålende kritikker. Nå får den kanskje en nabo. (Foto: Trump International Golf Links)

Donald Trump har søkt om tillatelse til å kunne starte planleggingen av en nabo til kritikerroste Trump International Golf Links.

Donalt Trump planlegger å bygge enda en mesterskapsbane på sitt milliardanlegg utenfor Aberdeen. Den andre banen på Menie Estate vil bli oppkalt etter hans mor Mary Anne.

 

Banen er tegnet av den anerkjente arkitekten Dr. Martin Hawtree, som også designet den første mesterskapsbanen til Trump International Golf Links som åpnet i fjor.

 

Trump reiser til Skottlands nord-øst-kyst i april for å åpne den andre sesongen på det påkostede linksanlegget. I en pressemelding sier han: 

 

- Nok en gang er Martin Hawtrees design genialt . Vi eier det beste linksområdet i landet, og den enestående etterspørselen for å spille vår mesterskapsbane har akselerert våre planer om å bygge en bane til.

 

Konserndirektør i Trump International Golf Link Scotland, Sarah Malone, sier den første fasen av søknadsprosessen er i gang, der kommunestyret i Aberdeenshire nå skal ta stilling til søknaden om et nytt anlegg syd for den eksisterende mesterskapsbanen.

 

- Planleggingen av en andre bane går fort fermover, og vi er glade over å fullført en midlertidig layout. Vi er mer motivert enn noen gang for å skape verdens beste golfdestinasjon. Etter lanseringen av vår mesterskapsbane i fjor, er Aberdeenshire nå ansett som en golfdestinasjon man må besøke. En ny bane vil ytterlige styrke dette, sier Malone.

 

Banearkitekt Hawtree sier i pressemeldingen:

 

- Jeg er henrykt over muligheten til å utvikle en ny bane for Mr. Trump. Det vil bli en par 72-bane som måler mellom 6855 og 5027 meter, og plassert på et område med en ekstraordinær rikdom av landskap og topografi. Hver eneste tomme vil være ekte links. Utfordringen for meg blir å forsikre at den passer bra ved siden av sin majestetiske nabo - uten å havne i skyggen av den eksisterende banen, eller å forsøke å herme etter dens kvaliteter.

 

Har du spilt golf i Skottland? Hva er din favorittbane der, og hvilken bane der har du mest lyst til å spille?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.