Tung dag for verdenstreeren

SJUK: Martin Kaymer er fortsatt forkjølet, og det går ut over spillet hans. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Martin Kaymer får det ikke til å stemme i regntunge Nederland. Eirik Tage Johansen, derimot, henger godt med.

Nordmannen har bare fått spilt ni hull av sin første runde, på grunn av uforholdsmessig mye regn i Holland de siste dagene, men han er på par etter at han åpnet med en bogey. Det er bare fem slag opp til ledende Simon Dyson og Marcel Siem, som begge mestret de tidvis vanskelige spilleforholdene torsdag.

Det gjorde ikke Martin Kaymer, som gikk på en sjelden blemme. Fire slag over par er uvant kost fra verdenstreeren som vant den samme turneringen i fjor. Tyskeren sliter fortsatt med forkjølelsen han pådro seg da han spilte i Sveits i forrige uke, en turnering han for øvrig ble nummer to i, og han er avhengig av en knallrunde fredag for å klare cuten. Han er også avhengig av helgespill for å holde unna for verdensfirer Rory McIlroy på rankingen.

Nordiren har imidlertid ikke fått noen pangstart han heller. Han er ett slag over par, men han har mange hull igjen å spille av sin første runde.

- Forkjølelsen gjør meg litt svak, og det er ikke det beste når banen er så våt som den er. To ganger måtte jeg bruke trekøller for å nå inn til greenen på par fire-hull. Men jeg tok ikke vare på alle sjansene mine, særlig på par fem-hullene. Jeg hadde bare en birdie, og jeg klarte ikke å senke en eneste putt, forklarte Kaymer.

USPGA-mesteren fra 2010 får imidlertid sove lenge fredag, fordi han går ut sent. Det klarer han forhåpentligvis å dra nytte av.

Simon Dyson trives åpenbart på banen i Hilversum. Han har vunnet der to ganger i karrieren, og nå er han i teten igjen.

- Det var antakelig den våteste banen jeg har spilt på, sa den snakkesalige engelskmannen. - Men denne turneringen har alltid vært bra for meg, la han til.

Her er resultatene

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.