Turistoffensiv på Costa Dorada

Lakes Course på Lumine Beach and Golf Community (Foto: Lumine Golf)

Fra 23 mars kan man bo, spise og spille golf på Spanias gullkyst til en rimelig penge. Lumine Golf Club lanserer gode pakketilbud.

Lumine Golf Club, des spanske provinsmyndighetens turistkontor i Tarragona og PGA Europa har inngått et samarbeid for å øke turismen til Barcelona-kysten, også kalt Costa Dorada - gullkysten. Plommen i egget er Lumines 45-hulls anlegg som utgjør er et av Europas mest omfattende golf og fritidstilbud. Lumine kick-startet det nye samarbeidet med å lansere sine første "bo- og spill-pakker" til glede for golfturister fra hele Europa.

– Samarbeidet med Tarragonas provinsmyndigheter og foreningen for europeiske golfproer (Association of European PGA Golf Professionals) er viktig for oss og understreker vår vilje til å bli en av verdens fremste golfanlegg, sier adm direktør Calle Carlsson på Lumine Golf Club. Han forventer at samarbeidet vil bringe golfresorten raskt fremover. De har også ambisjoner om å være vertsskap for profesjonelle turrneringer, med to mesterskapsbaner på det flotte anlegget.  
- Samarbeidet med PGA Europa er første skritt på veien til å realisere denne målsettingen, sier Carlsson. PGA testet ut forholdene i sitt eget European Fourball Championship i februar med 58 deltagere.

Lumine er en komplett golfdestinasjon med egen Beach Club, flere restauranter, to klubbhus og tre golf baner, hvorav to er designet av golflegenden Greg Norman.  Anlegget drives av Troon Golf. Golfpakkene de nå har sydd sammen i to varianter, er tilrettelagt både for par, vennegjenger og unge familier og vil gjelde i perioden 23 mars til 15 juni. Det første alternativet inkluderer to dager golf med påfølgende måltid i klubbhuset, en overnatting og middag i en av restaurantene til en pris av 160 euro per person. Det andre alternativet inkluderer to overnattinger, tre dager ubegrenset golf, samt mat og drikke for 170 euro per person.

Resorten er på ca 680 mål med tre golfbaner. The Lakes Course, en links mesterskapsbane med signatur Greg Norman, omfatter et antall vannhindere som bukter seg rundt våtmarksområdet Sèquia Major. Den andre mesterskapsbanen, The Hills Course, ligger mellom hvite bartrær med spektakulær utsikt over kysten. 9-hulls banen Ruins Course, som også er designet av Greg Norman, ligger blant ruiner fra Romertiden, fra år 2 f.Kr.

Norwegian har flyvninger til Barelona hver dag.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.