Tutta fortsatte klatringen

KJEMPET HARDT: Suzann Pettersen ser positive tegn i spillet sitt. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen endte på 18. plass i ShopRite LPGA Classic, generalprøven før årets andre majorturnering.

Heller ikke denne gang skulle det bli noen topplassering på Suzann Pettersen, men tatt i betraktning den svake åpningsrunden kan hun være tålelig fornøyd med helgens 18. plass.

 

Søndag avsluttet hun med en runde på en under par (70), som tok henne til -2 for turneringen. Tutta fikk en knallstart på dagen og var tre under par etter seks hull, men med tre bogeys, kun en birdie og resten par ut runden fikk hun ikke lansert den sluttspurten hun hadde ønsket seg. Likevel ser hun lyst på uken som har vært.

 

- Avsluttet uken med mange gode slag og følelser. Et steg i riktig retning! Det er mange positive tendenser i spillet mitt nå. Nå må jeg bare gå neste steg og prestere, skrev Tutta på sin blogg etter runden.

 

Det var til slutt amerikaneren Stacy Lewis som gikk til topps, ikke overraskende med tanke på luken hun tok med seg inn til avslutningsrunden. Lewis startet dagen med en ledelse på seks slag, og vant til slutt med fire på australieneren Katherine Hull.

 

Dermed er hun i strålende form før årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championshipm som slår i gang torsdag. Dit er allerede Tutta på vei, og det er noen våte dager spillerne har i vente.

 

- Drar til Rochester i kveld. I følge værmeldingen vil regntøyet bli godt brukt!, skriver hun.

 

- - - - - - -

 

Runde 2

Suzann Pettersen fikk det endelig til å stemme i andrerunden av ShopRite LPGA Classic.

Etter en skuffende åpningsrunde i New Jersey slo Tutta kraftig tilbake lørdag, med en andrerunde på fire under par (67). Det var en bedring på hele syv slag fra åpningsrunden.

 

Tutta leverte solid spill hele dagen, og hadde kun en bogey på sitt scorekort, i tillegg til fem birdies og 12 par.

 

Dermed klatret hun så mye som 47 plasser opp leaderboardet, fra 68. til 21. plass. Med en under par sammenlagt har hun nå bare tre slag opp til en topp ti-plassering. 

 

Lederen Stacy Lewis er derimot utenfor rekkevidde. Hun leder på 12 under par, og tar med seg en ledelse på hele seks slag på svenske Anna Nordqvist til søndagens avslutningsrunde.

 

- - - - - - - - 

 

Runde 1

Suzann Pettersen måtte tre over par i den første runden av ShopRite Classic.

Tuttas ustabile form ser ikke ut til å ta en stopp med det første. 31-åringen har nærmest vært en maskin på LPGA-touren de siste to sesongene med topplasseringer uke etter uke, men har ikke fått det helt til å stemme så langt i år.

 

To 12. plasser er fortsatt hennes beste plassering på touren denne sesongen, og håpet var at hun skulle reise seg i Sybase Match Play Championship for to uker siden, der hun var regjerende mester. I stedet ble det tap i første runde for den ukjente Jodi Ewart.

 

Ukens ShopRite LPGA Classic i Galloway, New Jersey representerer en god mulighet til å riste av seg skuffelsen, men nå må Oslo-jenta heller kjempe for å klare cuten.

 

Fredag gjorde Tutta tre birdies, fire bogeys og en dobbelbogey på vei til en runde på tre over par (74), noe som bare gir en delt 68. plass. Dette var Tuttas 12. runde over par i år, på totalt 32 turneringsrunder.

 

Dermed ligger hun akkurat innenfor cutstreken, og har allerede ni slag opp til lederne Mika Miyazato (Japan) og Stacy Lewis (USA). Verdensener Yani Tseng åpnet på par, og deler 24. plassen.

 

Helgens turnering er viktig for Tutta av flere årsaker. Neste stopp på LPGA Tour-programmet er nemlig årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship i New York som slår i gang 7. juni. I årets første major, Kraft Nabisco Championship i California ble det 15. plass på Tutta.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.