Tutta fortsatte klatringen

KLATRET: Suzann Pettersen har klatret jevnt og trutti Frankrike denne uka. For andre dag på rad spilte hun i sørgebånd søndag. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen fortsatte klatringen sin søndag, og endte på en sjetteplass i det som har vært et følelsesladet Evian Masters.

Etter å ha innledet turneringen svakt torsdag med 56. plass (73 slag), har Tutta siden jevnt og trutt klatret oppover resultatlisten i Evian Masters. Utgangspunktet for dagen var delt 13. plass, men med en avslutningsrunde på fire under par endte hun på en sterk sjetteplass, 11 under for turneringen.

- I dag spilte jeg for Oslo, for Norge og for alle menneskene involvert i de tragiske hendelsene, skrev hun på sin hjemmeside etter runden.

Tutta, som for andre dag på rad spilte med sort sørgebånd til minne om terrorofrene i Norge, fikk en fin start på runden med to birdies på de fire første hullene. De ble dog fort annulert av strake bogeys på det femte og sjette hullet. På de siste ni skulle hun derimot slå knallsterkt tilbake med fire birdies og resten par. Med sin 68-runde ble marginen opp til vinneren Ai Miyazato (Japan) til slutt på fire slag.

Den norske jenta har vært tydelig preget av hendelsene i Oslo og på Utøya denne helgen, og skrev sent i går kveld på sin Twitter-profil:

- Takk for alle hyggelige ord og meldinger. Alle er i sjokk. Jeg sender min kjærlighet til alle der hjemme, sammen er vi sterke!

Seieren til Miyazato var hennes syvende på kvinnenes LPGA Tour, og gjorde henne 487 500 dollar rikere, cirka 3, 8 millioner kroner. Tutta kunne på sin side inkassere 95 752 dollar, snaue 520 000 kroner.

Neste turnering på LPGA-programmet er British Open på Carnoustie i Skottland førstkommende uke.

 

Fra tidligere i turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.