Tutta i full krangel med dommerne

SÅ BUSTA FYKER: Suzann Pettersen ville gå av, dommeren ville fortsette. Tutta fikk viljen sin. (Foto: All Over Press)

Dramatikk i starten av den andre runden av British Open. Oppdatert: Andre runde er avlyst. Scorene fra de som rakk å komme i gang med runden på morgenkvisten er strøket.

Det melder VG Nett, som er til stede i Liverpool. 

Krangelen skal ha startet da kraftig vind gjorde at ballen ikke ble liggende stille da Tutta skulle slå. Tutta var en av de tidlige starterne fredag morgen, og rakk å gå de to første hullene på par, før hun måtte ty til dommerhjelp på det tredje hullet.

 - Jeg nekter å spille mer!, sa Tutta, melder VG Nett.

Tutta fikk umiddelbar støtte av sine medspillere. Dommeren som først var på stedet ønsket at spillet skulle fortsette, men da dommer nr. 2 ble kalt inn ble spillet avbrutt etter at spillerne droppet baller på green for å vise at vinden tok dem.

Les også: Tutta og Skarpnord på etterskudd

Spillerne har markert sine baller, og er klare til å fortsette der de slapp når forholdene tilsier det. Det er ingen selvfølgelighet at det blir med det første. Senere i dag er det meldt vind opp mot 18 meter per sekund.

LPGA-touren var ute med ny informasjon kl. 15 norsk tid. Der ble det bestemt at scorene fra andre runde, derav Tuttas to innledende par blir strøket.

- Det ville være urettferdig overfor utøverne å ikke stryke de scorene fra den gjeldende runden, heter det i pressemeldingen fra arrangøren.

Dersom været tillater det, vil det spilles 36 hull lørdag.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.